ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νότια Αφρική, Σενεγάλη, Ουγκάντα και Αίγυπτος συνυποβάλουν ειρηνευτικό σχέδιο για Ουκρανία

ΗΠΑ και Βρετανία εξέφρασαν «επιφυλακτική» υποστήριξη στο ειρηνευτικό σχέδιο

Νότια Αφρική, Σενεγάλη, Ουγκάντα και Αίγυπτος συνυποβάλουν ειρηνευτικό σχέδιο για Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, δήλωσε ότι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι συμφώνησαν να συναντήσουν ομάδα Αφρικανών ηγετών προκειμένου να συζητήσουν ένα πιθανό ειρηνευτικό σχέδιο για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν γίνει δημόσια γνωστές, αν και η θέση της Ουκρανίας είναι πως προϋπόθεση για οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο είναι η αποχώρηση όλων των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της.

«Οι συζητήσεις μου με τους δύο ηγέτες έδειξαν πως είναι αμφότεροι έτοιμοι να δεχθούν τους Αφρικανούς ηγέτες και να συζητήσουν για το πώς αυτή η σύγκρουση μπορεί να οδηγηθεί σε ένα τέλος», δήλωσε ο Ραμαφόζα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης στο Κέιπ Τάουν.

«Το αν αυτό θα πετύχει ή όχι θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συμφώνησαν να δεχθούν την αποστολή στις πρωτεύουσές τους, τη Μόσχα και το Κίεβο, ανέφερε δήλωση της νοτιοαφρικανικής προεδρίας.

Το ειρηνευτικό σχέδιο υποστηρίζεται επίσης από τους ηγέτες της Σενεγάλης, της Ουγκάντας, της Αιγύπτου, του Κονγκό και της Ζάμπιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ραμαφόζα είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία εξέφρασαν «επιφυλακτική» υποστήριξη στο σχέδιο και πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έχει επίσης ενημερωθεί για την πρωτοβουλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.