Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ντ.Tραμπ για την δολοφονία της 23χρονης Ουκρανής: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους διαβολικούς ανθρώπους»

«Εάν δεν το κάνουμε δεν έχουμε χώρα»

Ντ.Tραμπ για την δολοφονία της 23χρονης Ουκρανής: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους διαβολικούς ανθρώπους»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ουκρανής πρόσφυγα Ιρίνα Ζαρούτσκα και υποσχέθηκε να «αντιμετωπίσει» τους «διαβολικούς ανθρώπους» της κοινωνίας, αφού του έδειξαν το σοκαριστικό βίντεο με τη δολοφονία της 23χρονης σε ένα τρένο στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

«Υπάρχουν διαβολικοί άνθρωποι και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Στέλνω την αγάπη και την ελπίδα μου στην οικογένεια της νεαρής γυναίκας που μαχαιρώθηκε στο Σάρλοτ από έναν τρελό», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

«Ένας τρελός σηκώθηκε και άρχισε -είναι ακριβώς στο βίντεο, δεν είναι πραγματικά ανεκτό να το δει κανείς, γιατί είναι τόσο φρικτό- απλά τη μαχαίρωσε βάναυσα. Αυτή απλά κάθεται εκεί. Είναι λοιπόν κακοί άνθρωποι. Πρέπει να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε. Αν δεν το αντιμετωπίσουμε, δεν έχουμε χώρα», δήλωσε ο Τραμπ, μετά την κυκλοφορία του βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη δολοφονία, η οποία διαπράχθηκε από τον 34χρονο Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίθεση με πυροβολισμούς σε καθολικό σχολείο στο Μινεάπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο παιδιών και τον τραυματισμό περισσότερων από δώδεκα, και δεσμεύτηκε να βάλει τέλος στην άσκοπη βία.

«Θα το τελειώσουμε. Και ξέρετε, όταν συμβαίνουν φρικτές δολοφονίες, πρέπει να λαμβάνουμε φρικτά μέτρα», δήλωσε ο Τραμπ, πριν κατηγορήσει την απελευθέρωση με εγγύηση χωρίς χρήματα για την υποτροπή βίαιων εγκληματιών.

«Και τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι ανύπαρκτα – αυτή η εγγύηση χωρίς μετρητά ξεκίνησε ένα κύμα στη χώρα μας, όπου ένας δολοφόνος σκοτώνει κάποιον και το απόγευμα είναι ήδη ελεύθερος, σε πολλές περιπτώσεις, βγαίνει έξω και ξαναβγαίνει με εγγύηση χωρίς μετρητά», είπε.

Η δολοφονία της 23χρονης

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται η Ζαρούτσκα, η οποία είχε διαφύγει στις ΗΠΑ με τη μητέρα και την αδελφή της για να γλιτώσει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, να ασχολείται με το κινητό της.

Ξαφνικά ο 35χρονος Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που καθόταν πίσω από την 23χρονη Ουκρανήα, φαίνεται να βγάζει ένα μαχαίρι από την τσέπη του και με αυτό να μαχαιρώνει την κοπέλα στον λαιμό.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Charlotte Area Transit System (CATS), ο 35χρονος μετά το δολοφονικό χτύπημά του κατευθύνθηκε ατάραχος προς μια από τις πόρτες του συρμού, ενώ από το μαχαίρι του έσταζε το αίμα της 23χρονης.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο δύο λεπτά μετά την επίθεση, όταν ο συρμός σταμάτησε στον επόμενο σταθμό. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 35χρονος δράστης δεν γνώριζε το 23χρονο θύμα του.

Όσοι γνώριζαν την Ζαρούτσκα κάνουν λόγο για μια «χαρισματική και παθιασμένη καλλιτέχνη που αγαπούσε την γλυπτική και τη σχεδίαση ρούχων» συμπληρώνοντας ότι αγαπούσε τα ζώα και συχνά φρόντιζε τα κατοικίδια των γειτόνων της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.