
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής των G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική στις 21-22 Νοεμβρίου.
Τόνισε ότι ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια «νέα πυρηνική εποχή» και υπενθύμισε την απόφαση του Τραμπ να προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές.
Ο Φινλανδός πρόεδρος σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ παρέχει επί του παρόντος πυρηνική άμυνα στη χώρα του.
Η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη σχολιάσει την πιθανότητα συνάντησης μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Τραμπ στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της προεδρίας της χώρας, Βίνσεντ Μαγκουένια.
🇷🇺🇺🇸 President Putin and US President Trump may meet during the G20 summit in Johannesburg, South Africa.
– Finnish President, Stubb pic.twitter.com/ekl4wP6RPP
— Spetsnaℤ 007 🇷🇺 (@Alex_Oloyede2) November 3, 2025
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20, αλλά ότι η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί δεόντως.
Στις 16 Οκτωβρίου, μετά από τηλεφωνική συνομιλία, ο Πούτιν και ο Τραμπ ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να συναντηθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων από το τηλεφώνημα.
Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας επιλέχθηκε ως ο τόπος διεξαγωγής της διμερούς συνόδου κορυφής.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την ακύρωση των συνομιλιών επειδή η αμερικανική πλευρά αμφέβαλλε για την πιθανότητα επίτευξης των «επιθυμητών στόχων».
Στη Ρωσία, πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά απλώς έχουν αναβληθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.