ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ν.Τραμπ: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να έχει πλήρη ασυλία αλλιώς δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του»

«Αυτό ισχύει ακόμη και για πράγματα που ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές»

Ν.Τραμπ: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να έχει πλήρη ασυλία αλλιώς δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social ότι «Ένας πρόεδρος των ΗΠΑ θα έπρεπε να έχει πλήρη ασυλία, χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά του και αυτό ισχύει ακόμη και για πράγματα που ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές». 

Όπως φαίνεται ο Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται υπέρ της χορήγησης «πλήρους ασυλίας» στον πρόεδρο των ΗΠΑ, τη στιγμή που το Εφετείο της Ουάσιγκτον εξετάζει το επιχείρημά του ότι έχαιρε ασυλίας και δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

Τον Δεκέμβριο η δικαστής που προΐσταται στην υπόθεση για την απόπειρα παράνομης ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020 απέρριψε το αίτημά του περί ασυλίας, κρίνοντας ότι κανένας νόμος δεν προστατεύει τους πρώην προέδρους από ποινικές διώξεις.

Ο Τραμπ άσκησε έφεση και ο δικηγόρος του, ο Τζον Σάουερ, επιχειρηματολόγησε στις αρχές Ιανουαρίου ενώπιον του Εφετείου ότι «θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας» αν επιτρεπόταν να διώκονται οι πρόεδροι για όσα έπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Όταν μία δικαστής, η Φλόρενς Παν, τον ρώτησε αν θεωρείται επίσημη άσκηση καθηκόντων να στέλνει ο πρόεδρος τις ειδικές δυνάμεις για να δολοφονήσουν έναν πολιτικό αντίπαλό του ή να πουλά προεδρικές χάρες, ο Τζον Σάουερ απάντησε καταφατικά.

Οι τρεις δικαστές του Εφετείου της Ουάσιγκτον εμφανίστηκαν πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτό το αίτημα περί πλήρους ασυλίας. Εάν απορρίψουν το αίτημα, ο Τραμπ θα μπορούσε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Θεός να ευλογεί το Ανώτατο Δικαστήριο», πρόσθεσε στη σημερινή ανάρτησή του ο Τραμπ, λέγοντας ότι θα είναι «εύκολη» η απόφαση των εννέα δικαστών στο ερώτημα περί προεδρικής ασυλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.