ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Ο.Σολτς ανακοίνωσε επίσημα ότι η Γερμανία «παγώνει» όλα τα αναπτυξιακά κονδύλια για τους Παλαιστίνιους μέχρι νεωτέρας

«Δυστυχώς, μπορούμε να περιμένουμε ότι τα δεινά των πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξηθούν - αλλά γι' αυτό φταίει και η Χαμάς» είπε ο Γερμανός καγκελάριος

Ο Ο.Σολτς ανακοίνωσε επίσημα ότι η Γερμανία «παγώνει» όλα τα αναπτυξιακά κονδύλια για τους Παλαιστίνιους μέχρι νεωτέρας

Ο καγκελάριος Όλαφ Σουλτς ανακοίνωσε επίσημα ότι η Γερμανία «παγώνει» όλα τα αναπτυξιακά κονδύλια για τους Παλαιστίνιους μέχρι νεωτέρας.

«Η κλίμακα της παροχής αυτής θα καθοριστεί με βάση την εξέταση του κατά πόσον τα έργα αυτά εξυπηρετούν την περιφερειακή ειρήνη και την ασφάλεια του Ισραήλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Σολτς.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η εξέταση», συνέχισε, «δεν θα τους διαθέσουμε νέους πόρους για συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης». Ο Σολτς πρόσθεσε επίσης: «Δυστυχώς, μπορούμε να περιμένουμε ότι τα δεινά των πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξηθούν – αλλά γι’ αυτό φταίει και η Χαμάς και η επίθεσή της στο Ισραήλ». Ο Σολτς υιοθέτησε σκληρό τόνο και επέκρινε επίσης τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς: «Η σιωπή του Αμπάς και της Παλαιστινιακής Αρχής είναι ντροπιαστική».

«Καταδικάζουμε τους τρομοκράτες και λέμε ξεκάθαρα, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου να υπερασπιστεί τους πολίτες του από τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας. Η ασφάλεια στο Ισραήλ πρέπει να αποκατασταθεί και γι’ αυτό η χώρα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μια θέση για τη Γερμανία, η θέση, δίπλα στο Ισραήλ» συνέχισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο Σολτς προειδοποίησε τις χώρες της περιοχής να μην επιδείξουν εχθρότητα απέναντι στο Ισραήλ και δήλωσε: «Θα ήταν λάθος να επιτεθεί κανείς στο Ισραήλ και αυτό το λάθος δεν θα συγχωρεθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση τόνισε ότι «δεν μεταφέρονται χρήματα στη Χαμάς» και υπογράμμισε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους δεν πρέπει να σταματήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.