Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ο Όρμπαν φιλοξενεί την ηγέτιδα του AfD στη Βουδαπέστη

Επίσημη πρώτη στο εξωτερικό για την Γερμανίδα πολιτικό

Ο Όρμπαν φιλοξενεί την ηγέτιδα του AfD στη Βουδαπέστη

Η αρχηγός του γερμανικού κόμματος AfD Βάιντελ ζήτησε σαρωτική μεταρρύθμιση της ΕΕ, προτρέποντας να μειωθούν δραστικά οι εξουσίες των Βρυξελλών και να ληφθούν αποφάσεις από τα εθνικά κοινοβούλια.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν περιέγραψε την Αλίς Βάιντελ, ηγέτη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), ως σύμμαχο όταν τη φιλοξένησε στη Βουδαπέστη την Τετάρτη. Τα σχόλια του Όρμπαν έρχονται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία.

Η ηγέτιδα του AfD Aλίς Βάιντελ επαίνεσε την εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου από την Ουγγαρία ως «λογική» ενεργειακή πολιτική και υποστήριξε την αντιμεταναστευτική στάση και την αντίθεση του Όρμπαν στην παροχή όπλων στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη ήταν μια σημαντική καμπή για το AfD, το οποίο είναι δεύτερο στις δημοσκοπήσεις πίσω από τους συντηρητικούς και θα πάει στις εθνικές εκλογές στις 23 Φεβρουαρίου. Μέχρι τώρα, οι ηγέτες στην Ευρώπη, ακόμη και η ηγέτης της δεξιάς Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, απέφευγαν προσεκτικά το AfD.

Ο Όρμπαν παραδέχτηκε ότι κράτησε αποστάσεις από το AfD για να μην θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις του με τη Γερμανία, λέγοντας: «Αλλά αυτό αλλάζει και είναι ξεκάθαρο ότι το AfD είναι το κόμμα του μέλλοντος».

Η πρόσκληση της Βάιντελ στη Βουδαπέστη δείχνει ότι το κόμμα δεν είναι πλέον εντελώς μόνο του στη διεθνή σκηνή.

Η Βάιντελ και ο Όρμπαν υποστήριξαν ο ένας τον άλλον περιγράφοντας την αντίθεσή τους στη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Ο Όρμπαν υποστήριξε επίσης ότι το AfD θα βοηθούσε μια μέρα να σώσει τη χώρα του από την πίεση της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αφήσει μετανάστες στην Ουγγαρία.

«Μέχρι τώρα, είχαμε δύο μπότες στο στήθος μας: τους «προοδευτικούς» στις Βρυξέλλες και την αμερικανική φιλελεύθερη κυβέρνηση», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας: «Η μία έχει ξεκολλήσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.