ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Κίνας τη 14η Απριλίου

Σκοπός του ταξιδιού είναι να αναθερμανθούν και να αναβαθμιστούν οι σχέσεις ανάμεσα στην Μπραζίλια και το Πεκίνο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Κίνας τη 14η Απριλίου

Ο Bραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα θα συναντηθεί με τον Kινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή 14η Απριλίου στο Πεκίνο, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του πρώτου χθες Παρασκευή, καθώς χρειάστηκε να επαναπρογραμματιστεί το ταξίδι του αρχηγού του κράτους την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Λούλα διαγνώστηκε πως είχε παρουσιάσει ήπια πνευμονία.

Ο 77χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας θα αναχωρήσει για την Κίνα την 11η Απριλίου. Αναμένεται να τηρήσει το αρχικό του πρόγραμμα, που θα συμπεριλάμβανε την υπογραφή κάπου 20 διμερών συμφωνιών με τον πρόεδρο της δεύτερης οικονομίας του πλανήτη. Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας.

Σκοπός του ταξιδιού είναι να αναθερμανθούν και να αναβαθμιστούν οι σχέσεις ανάμεσα στην Μπραζίλια και το Πεκίνο μετά την επιστροφή του Λούλα στην εξουσία και να επιδιωχθούν νέες κινεζικές επενδύσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Η επίσκεψη θα γίνει δύο μήνες έπειτα από τη συνάντηση του Λούλα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς η κυβέρνησή του λέει πως θα ασκήσει πραγματιστική εξωτερική πολιτική και θα επιδιώξει ισορροπημένες σχέσεις με τους δυο σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Βραζιλίας, παρά τις εντάσεις ανάμεσά τους.

Η βραζιλιάνικη προεδρία διευκρίνισε πως ο Λούλα θα επισκεφθεί τη 13η Απριλίου τη Σαγκάη, όπου η Τζίλμα Χουσέφ θα ονομαστεί πρόεδρος της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης.

Κατόπιν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο Bραζιλιάνος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Kινέζο ομόλογό του Σι, με τον πρωθυπουργό του Λι Τσιανγκ, ενώ έχει επίσης προσκληθεί σε εκδήλωση στην έδρα του κοινοβουλίου, ανέφεραν οι υπηρεσίες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.