Ο πρόεδρος του Μεξικού δηλώνει από την Κούβα πως καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να μένει εκτός Συνόδου της Αμερικής

«Κανένας δεν θα έπρεπε να αποκλείει κανέναν»

Ο πρόεδρος του Μεξικού δηλώνει από την Κούβα πως καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να μένει εκτός Συνόδου της Αμερικής

Ο πρόεδρος του Μεξικού, ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, διαβεβαίωσε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Κούβα, ότι θα τονίσει στον Aμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν πως καμιά χώρα της περιοχής δεν θα έπρεπε να αφήνεται εκτός της Συνόδου της Αμερικής, που φέτος οργανώνουν οι ΗΠΑ (στο Λος Άντζελες) τον Ιούνιο.

«Κανένας δεν θα έπρεπε να αποκλείει κανέναν», έκρινε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αβάνα.

Η Ουάσινγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι οι κυβερνήσεις της Κούβας, της Νικαράγουας και του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα είναι απίθανο να προσκληθούν στη Σύνοδο, επιχειρηματολογώντας πως σκοπός της είναι να προωθήσει «τη δημοκρατία» στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ είπε επίσης πως θα συνεχίζει να πιέζει τις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσουν στην άρση του εμπάργκο που επιβάλλουν στην Κούβα για δεκαετίες.

Ο Mεξικανός πρόεδρος άρχισε την επίσημη επίσκεψή του στη νήσο της Καραϊβικής συναντώμενος με τον ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος τον υποδέχθηκε με στρατιωτικές τιμές. Δεν έγιναν ομιλίες, ούτε δηλώσεις.

Κατόπιν πήγε, λίγο μετά τις 10:00 (17:00 ώρα Ελλάδας), στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα και, με τη μορφή του κουβανοαργεντινού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα να δεσπόζει στο φόντο, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του εθνικού ήρωα Χοσέ Μαρτί.

Ο κ. Λόπες Ομπραδόρ έφθασε στην Αβάνα το Σάββατο το βράδυ για 24ωρη επίσκεψη, τον τελευταίο σταθμό περιοδείας του αφιερωμένης στο ζήτημα της μετανάστευσης. Προηγουμένως επισκέφθηκε κατά σειρά τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και το Μπελίζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες, στον οποίο ο Mεξικανός πρόεδρος εξέφρασε συλλυπητήρια για τους νεκρούς και το ενδιαφέρον του για τους τραυματίες εξαιτίας της έκρηξης στο εμβληματικό ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 30 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.