Ο Β.Ζελένσκι μίλησε με τον Ε.Μακρόν για «βαριά όπλα» και την υποψηφιότητα της χώρας του για ένταξη στην ΕΕ

Η συνδιάλεξη ακολούθησε το κύμα επικρίσεων του Κιέβου προς το Παρίσι μετά την έκκληση του Γάλλου προέδρου να μην «ταπεινωθεί η Ρωσία»

Ο Β.Ζελένσκι μίλησε με τον Ε.Μακρόν για «βαριά όπλα» και την υποψηφιότητα της χώρας του για ένταξη στην ΕΕ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως συζήτησε χθες Πέμπτη με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για τη στρατιωτική βοήθεια της Γαλλίας στην Ουκρανία, «συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων», όπως διευκρίνισε αργότερα η γαλλική προεδρία, καθώς και για την υποψηφιότητα του Κιέβου για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσω Twitter, ο κ. Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως ενημέρωσε τον κ. Μακρόν για την «κατάσταση στο μέτωπο» με τις δυνάμεις της Ρωσίας. «Συζητήσαμε σχετικά με την περαιτέρω αμυντική υποστήριξη της Ουκρανίας», συνέχισε και πρόσθεσε «ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον δρόμο για την εισδοχή της Ουκρανίας στην ΕΕ».

Το Παρίσι επιβεβαίωσε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε την τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο αρχηγών κρατών. Ο κ. Μακρόν ενημερώθηκε από τον κ. Ζελένσκι «για τις τελευταίες εξελίξεις επί του πεδίου, καθώς και για τις ανάγκες σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την πολιτική υποστήριξη, την οικονομική υποστήριξη και την ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον ουκρανό ομόλογό του πως το Παρίσι «θα συνεχίσει να κινητοποιείται για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής για βαριά όπλα».

Οι δύο αρχηγοί κρατών «συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, ιδίως ενόψει της γνωμοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και της συζήτησης που θα ακολουθήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης και 24ης Ιουνίου».

Η συνδιάλεξη ακολούθησε το κύμα επικρίσεων του Κιέβου προς το Παρίσι μετά την έκκληση του κ. Μακρόν να μην «ταπεινωθεί η Ρωσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μακρόν, η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ ως την 1η Ιουλίου, δέχεται τελευταία πιέσεις από το Κίεβο, που αναμένει εξάλλου επίσκεψή του μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης την 24η Φεβρουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.