ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Φινλανδοί εξετάζουν την κατασκευή τείχους στα σύνορα με τη Ρωσία

Μόλις το 10-20% των συνόρων των 1.300 χιλιομέτρων θα είναι περιφραγμένο

Οι Φινλανδοί εξετάζουν την κατασκευή τείχους στα σύνορα με τη Ρωσία

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός φράχτη στη Φινλανδία για να περιφράξει ένα τμήμα των συνόρων της με τη Ρωσία, δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Πέκα Χααβίστο, σε συνέντευξή του στην «El Mundo» το Σάββατο.

Όπως μεταδίδει το TASS, ο υπουργός είπε στην ισπανική εφημερίδα πως «τώρα, [που] η κατάσταση [στα] σύνορα είναι πολύ ήρεμη, δεν υπάρχουν στρατιωτικές απειλές, επειδή η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα στρατεύματά της στην Ουκρανία». Επεσήμανε όμως πως «υπάρχουν και άλλες έννοιες απειλών». «Υπό αυτές τις συνθήκες, φαίνεται ότι η κατασκευή ενός συνοριακού φράχτη θα βοηθούσε στην άμυνα της επικράτειας», πρόσθεσε .

Σχολιάζοντας την απόφαση των φινλανδικών αρχών να κλείσουν τα σύνορα στους Ρώσους τουρίστες, ο υπουργός είπε:

«Είμαστε ένα έθνος που τηρεί τους νόμους». «Δεδομένου ότι δεν πιστεύουμε ότι κάθε Ρώσος τουρίστας αποτελεί απειλή για [την εθνική ασφάλεια της] Φινλανδίας, έπρεπε να εκμεταλλευτούμε μια άλλη παράγραφο του νόμου Σένγκεν: η κυκλοφορία μπορεί να περιοριστεί, εάν αποτελεί απειλή για την εξωτερική πολιτική μιας χώρας», σημείωσε, δικαιολογώντας τα νομικά παραθυράκια της απόφασης.

«Οι Ρώσοι στους οποίους είχε απαγορευτεί η πρόσβαση από τα άλλα κράτη της Βαλτικής θα μπορούσαν να εισέλθουν μέσω της Φινλανδίας και να φτάσουν σε αυτές τις χώρες μέσω του χώρου Σένγκεν. Αυτό αποτελεί κίνδυνο για τις διεθνείς μας σχέσεις», τόνισε.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Uutissuomalaisen ανέφερε, επικαλούμενη στοιχεία από τη συνοριακή υπηρεσία της Φινλανδίας, ότι η χώρα θα μπορούσε να στήσει φράχτη στον νοτιοανατολικό τομέα των συνόρων της με τη Ρωσία τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις το 10-20% των συνόρων των 1.300 χιλιομέτρων θα είναι περιφραγμένο, διευκρινίζει η εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.