Οι ΗΠΑ σε συνομιλίες με τους συμμάχους τους για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Τι δήλωσε η Aμερικανίδα υπουργός Οικονομικών

Οι ΗΠΑ σε συνομιλίες με τους συμμάχους τους για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με τον Καναδά και με άλλους συμμάχους τους για να περιορίσουν περαιτέρω τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας χωρίς να προκληθούν επιπτώσεις σε χώρες με χαμηλότερα εισοδήματα, δήλωσε χθες Δευτέρα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Μιλάμε για πλαφόν στις τιμές ή εξαίρεση τιμών, (μέτρα) που θα ενίσχυαν τους πρόσφατους και προτεινόμενους ενεργειακούς περιορισμούς από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους, θα μείωναν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου και θα μείωναν τα έσοδα του (σ.σ. προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν, επιτρέποντας ταυτόχρονα να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε η Γέλεν σε δημοσιογράφους στο Τορόντο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πιστεύουμε ότι μια εξαίρεση τιμών είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος για να αποτραπούν οι δευτερογενείς επιπτώσεις σε (νοικοκυριά με) χαμηλότερα εισοδήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος στα τρόφιμα και στην ενέργεια», πρόσθεσε η Aμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν έχοντας πλάι της την Kαναδή ομόλογό της Κρίστια Φρίλαντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.