ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6. Και αν...

Ολλανδία: Παραιτείται η κυβέρνηση του Μ.Ρούτε

Η ολλανδική κυβέρνηση δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης

Ολλανδία: Παραιτείται η κυβέρνηση του Μ.Ρούτε

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ολλανδία, καθώς ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε θα υποβάλει την παραίτηση του υπουργικού του συμβουλίου, καθώς δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης. 

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου και συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Το ANP επικαλείται πηγές που ανέφεραν ότι η τέταρτη κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Ρούτε κατέρρευσε καθώς δεν ήταν σε θέση να συμφωνήσει πώς να περιορίσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία, έπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων.

Αιτήματα για σχόλιο από το γραφείο του Ρούτε έμειναν αναπάντητα το βράδυ της Παρασκευής.

Δύο μικρότερα κόμματα αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις προτάσεις

Μια πρόταση του συντηρητικού κόμματος VVD του Ρούτε για να περιοριστεί η ροή των αιτούντων άσυλο στην Ολλανδία διέλυσε τον τετρακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό του, καθώς τα δύο μικρότερα κόμματα αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τις προτάσεις του.

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν αυτή την εβδομάδα, όταν ο Ρούτε ζήτησε να υποστηριχθεί η πρόταση να περιοριστεί η είσοδος για τα παιδιά των προσφύγων πολέμου που βρίσκονται ήδη στην Ολλανδία και να αναγκαστούν οι οικογένειες να περιμένουν τουλάχιστον δύο χρόνια πριν μπορέσουν να ενωθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αιτήσεις ασύλου στην Ολλανδία αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο πέρυσι σε περισσότερες από 46.000 και η κυβέρνηση έχει προβλέψει ότι μπορεί να αυξηθούν σε περισσότερες από 70.000 φέτος – ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.