ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ονδούρα: Ανακάλεσε κορυφαία διπλωμάτισσα από τον Ισημερινό

Θα επιστρέψει στην Τεγκουσιγκάλπα για διαβουλεύσεις

Ονδούρα: Ανακάλεσε κορυφαία διπλωμάτισσα από τον Ισημερινό

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρα ανακοίνωσε ότι χώρα αποφάσισε να ανακαλέσει κορυφαία διπλωμάτισσά της από τον Ισημερινό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ενρίκε Ρέινα δήλωσε πως η υπεύθυνη για επιχειρηματικά ζητήματα στην πρεσβεία Κλαριβέλ Βαγιεσίγιο θα επιστρέψει στην Τεγκουσιγκάλπα για διαβουλεύσεις, προσθέτοντας πως η Ονδούρα τάσσεται υπέρ της πρόσφατης προσφυγής του Μεξικού εναντίον του Ισημερινού στο Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης, κορυφαίο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών.

Η έφοδος της 5ης Απριλίου στη μεξικανική πρεσβεία για να συλληφθεί ο πρώην αντιπρόεδρος του Ισημερινού Χόρχε Γκλας, ο οποίος είχε καταφύγει εκεί τον Δεκέμβριο, προκάλεσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών και διεθνή κατακραυγή για την παραβίαση της σύμβασης της Βιένης (1961) για τις διπλωματικές σχέσεις.

Ο Γκλας χαρακτηρίζει «πολιτικές» τις διώξεις σε βάρος του

Ο Χ.Γκλας, 54 ετών, που ήδη έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ποινές κάθειρξης για υποθέσεις διαφθοράς κι είναι αντιμέτωπος με τρίτη δίκη -ο ίδιος χαρακτηρίζει τις διώξεις σε βάρος του πολιτικές, κάτι που απορρίπτουν οι εισαγγελικές αρχές-, οδηγήθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά).

Η κυβέρνηση του προέδρου του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα χαρακτήρισε «παράνομη» την πρόσφατη απόφαση του Μεξικού να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Χ.Γκλας, διότι εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του και θεωρείτο ύποπτος φυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το ανώτατο δικαστήριο του Ισημερινού, παρότι αναγνώρισε πως ήταν «παράνομη» και «αυθαίρετη» η σύλληψή του στην έφοδο της αστυνομίας στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο, απέρριψε το αίτημα του Χόρχε Γκλας να αποφυλακιστεί, αποφάνθηκε πως θα παραμείνει προφυλακισμένος, επικαλούμενο τις πρότερες καταδίκες του. Η συνήγορος του πολιτικού ανήγγειλε πως θα ασκήσει έφεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.