ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουγγαρία: Το κόμμα του Β.Όρμπαν επιλέγει τον υποψήφιο ΠτΔ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν ακόμη ορίσει υποψηφίους

Ουγγαρία: Το κόμμα του Β.Όρμπαν επιλέγει τον υποψήφιο ΠτΔ

Σύμφωνα με ανάρτηση εκπροσώπου της κυβέρνησης στο Χ, το κυβερνών κόμμα στην Ουγγαρία θα ορίσει τον Τάμας Σούλιοκ, πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ως υποψήφιό του για να διαδεχθεί στην προεδρία της χώρας την Καταλίν Νόβακ που παραιτήθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Νόβακ, επί μακρόν συνεργάτης του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, παραιτήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου αφού βρέθηκε υπό αυξανόμενη πίεση γιατί έδωσε χάρη σε έναν άνδρα που είχε καταδικαστεί επειδή βοήθησε να συγκαλυφθεί σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε οικοτροφείο. Το σκάνδαλο οδήγησε σε μια διαδήλωση με μαζική συμμετοχή την περασμένη εβδομάδα.

“Σήμερα, έπειτα από προσεκτική αξιολόγηση στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Μάτε Κότσις… ανακοίνωσε πως ο δρ Τάμας Σούλιοκ, πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος της κυβέρνησης”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου θα αποφασίσει πότε το Σώμα, όπου το Fidesz έχει μεγάλη πλειοψηφία, μπορεί να εκλέξει τον Σούλιοκ για να αναλάβει τον εν πολλοίς εθιμοτυπικό αυτό ρόλο. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν ακόμη ορίσει υποψηφίους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σούλιοκ είναι πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της Ουγγαρίας από το 2016, θητεία για την οποία είχε λάβει επίσης την υποστήριξη των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.