ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Παραδοχή αποτυχίας από τον Α.Γκουτέρες: «Ο ΟΗΕ δεν κατάφερε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία»

«Απογοήτευση και θυμός για την αποτυχία»

Παραδοχή αποτυχίας από τον Α.Γκουτέρες: «Ο ΟΗΕ δεν κατάφερε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Σε παραδοχή αποτυχίας του ΟΗΕ, αναφορικά με τον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας, προέβη ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, παραδέχθηκε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε να αποτρέψει και να τερματίσει τον πόλεμο, επικρίνοντας μάλιστα τον ίδιο τον Οργανισμό.

Γκουτέρες: «Απογοήτευση και θυμός για την αποτυχία»

«Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποτρέψει και να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι μια πηγή μεγάλης απογοήτευσης… Απογοήτευσης και θυμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουτέρες.

Όπως μετέδωσε ο Gurdian, ο Γκουτέρες δεσμεύτηκε, πάντως, ότι θα «επεκτείνει τη χρηματική βοήθεια του Συμβουλίου» προς την Ουκρανία, προσφέροντας 100 εκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -ειδικά επιφορτισμένο με τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας- έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για την αποτυχία του να ενεργήσει αποφασιστικά και ουσιαστικά, από τότε που ξεκίνησε η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.