ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρ.Τ.Ερντογάν – «Ειρηνικός ρόλος της Τουρκίας»: «Στόχος μας να φέρουμε κοντά τον Β.Πούτιν και τον Β.Ζελένσκι»

Πρέπει να έρθει ειρήνη και να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, λέει ο Τούρκος πρόεδρος

Ρ.Τ.Ερντογάν – «Ειρηνικός ρόλος της Τουρκίας»: «Στόχος μας να φέρουμε κοντά τον Β.Πούτιν και τον Β.Ζελένσκι»

Σε δηλώσεις προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπειτα συνεδρίαση του Προεδρικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Στις δηλώσεις ανέφερε την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό, ανάμεσα σε άλλα, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να έρθει ειρήνη και να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε πως «ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία έχει επιπτώσεις που επηρεάζουν τόσο την Τουρκία, όσο και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όλοι παρακολούθησαν πως εμείς, η Τουρκία, κάναμε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή αυτού του πολέμου».

Η Ρωσία και η Ουκρανία παράγουν περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής σε σιτηρά, άρα «η μεσολάβησή μας για να σταλεί μέσω της Τουρκίας σιτάρι στον υπόλοιπο κόσμο ήταν εξέλιξη υψίστης σημασίας για την ανθρωπότητα», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν στο Σότσι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ έπειτα επισκέφθηκε την Ουκρανία, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. «Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τον Πούτιν και τον Ζελένσκι για να επιλύσουμε την κρίση», είπε.
Μέτρα για τον πληθωρισμό

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε και για τα μέτρα που έχει λάβει η γείτονα χώρα για την αύξηση του πληθωρισμού, σημειώνοντας πως «άλλαξαν ραγδαία την οικονομία της χώρας βήμα-βήμα».

Στη συνέχεια μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του πληθωρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και τις απειλές της ανεργίας, οι οποίες επηρεάζουν λιγότερο την Τουρκία, όπως ανέφερε.

«Η Τουρκία έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο παραγωγών, εξαγωγών και θέσεων εργασίας, που έχει φτάσει ποτέ η χώρα χάρη στο οικονομικό μας μοντέλο», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εδώ και 20 χρόνια επενδύουμε στην εκπαίδευση, την υγεία, τις μεταφορές, την ενέργεια, τις αγροκαλλιέργειες και την τεχνολογία για να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής στη χώρα και να ενδυναμώσουμε το μέλλον μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.