Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Λούλα ανακοίνωσε το τέλος του δολαρίου ως συναλλακτικό νόμισμα για τις χώρες BRICS

«Γιατί δεν μπορούμε να συναλλαγούμε στο δικό μας νόμισμα;» λέει ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Λούλα ανακοίνωσε το τέλος του δολαρίου ως συναλλακτικό νόμισμα για τις χώρες BRICS

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του δολαρίου, καθώς ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα, υποστήριξε και δημόσια ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι το αμερικανικό δολάριο, το νόμισμα με το οποίο θα γίνονται οι συναλλαγές. 

Δηλώσεις που έρχονται λίγες ημέρες αφότου Κίνα και Βραζιλία έφτασαν σε συμφωνία για συναλλαγές, ανταλλάσσοντας γιουάν με ρεάλ – ή το αντίστροφο – αντί να μετατρέπουν πρώτα τα νομίσματά τους σε αμερικανικά δολάρια.

O Λούλα με τις δηλώσεις του έδειξε ότι είναι ειλημμένη απόφαση για ορισμένες από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη, να εγκαταλείψουν το δολάριο και να ξεκινήσουν συναλλαγές στα τοπικά τους νομίσματα, με τις χώρες BRICS να κάνουν την αρχή.

«Κάθε βράδυ αναρωτιέμαι γιατί όλες οι χώρες πρέπει να κάνουν τις συναλλαγές τους με το δολάριο. Γιατί δεν μπορούμε να συναλλαγούμε στο δικό μας νόμισμα; Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τη δέσμευση να καινοτομούμε; Ποιος αποφάσισε ότι το δολάριο ήταν το νόμισμα αφού ο χρυσός εξαφανίστηκε ως ισοτιμία; Γιατί δεν ήταν το γιεν; Γιατί δεν ήταν το ρεάλ, το πέσο; …

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί μια τράπεζα όπως η τράπεζα BRICS δεν μπορεί να έχει νόμισμα για τη χρηματοδότηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Βραζιλίας και Κίνας, μεταξύ Βραζιλίας και άλλων χωρών BRICS; Είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κακώς συνηθίσει να εξαρτώνται από ένα ενιαίο νόμισμα. Και νομίζω ότι ο 21ος αιώνας μπορεί να βάλει τα κεφάλια μας να δουλέψουν…», είπε ο Λούλα, σύμφωνα με το cnnbrasil.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.