ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ρόμπερτ Φίτσο: Ποιος είναι ο λαοφιλής ηγέτης της Σλοβακίας

Οι θέσεις του ξεχωρίζουν μπροστά στην ομοιομορφία του πολιτικού κλίματος στην ΕΕ

Ρόμπερτ Φίτσο: Ποιος είναι ο λαοφιλής ηγέτης της Σλοβακίας

Ο Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς μετά από κυβερνητική συνεδρίαση στη Σλοβακία την Τετάρτη, είναι Πρωθυπουργός της Σλοβακίας από τον Σεπτέμβριο του 2023 και έχει εκτελέσει τρεις προηγούμενες θητείες.

Έκανε τη διαφορά στην Ευρώπη με τη φιλορωσική του στάση, έχοντας ταχθεί πολλές φορές εναντίον της αποστολής περαιτέρω οπλισμού στην Ουκρανία.

Επίσης, δεσμεύτηκε να διακόψει τις δυτικές παραδόσεις όπλων που περνούν μέσω της Σλοβακίας προς το Κίεβο.

Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως κομμουνιστής, στη συνέχεια έγινε σοσιαλδημοκράτης και τελικά προσέγγισε τη δεξιά, σχηματίζοντας κυβέρνηση με δεξιό συνασπισμό κομμάτων.

Επανήλθε στην εξουσία μετά από πέντε χρόνια, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της λαϊκής αντίδρασης που προκλήθηκε από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της αρραβωνιαστικιάς του, προκαλώντας μαζικές διαδηλώσεις στη Σλοβακία.

Η τριακονταετής πολιτική του καριέρα κυμαίνεται μεταξύ φιλοευρωπαϊκών θέσεων και φιλορωσικών προσεγγίσεων, με οξύ και ρεαλιστικό πολιτικό κριτήριο αναλόγως του τι απαιτείται από τις πολιτικές και διεθνείς συνθήκες που επικρατούν.

Είναι ένθερμος υποστηρικτής της ασφάλειας των συνόρων, απορρίπτοντας την ιδέα των πολιτικών της ΕΕ για την παράνομη μετανάστευση, ενώ όσον αφορά τα κοινωνικά ζητήματα, πρόσφατα καταδίκασε τους γάμους ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ως «διαστροφή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιτάχθηκε στην υποχρεωτικότητα των μέτρων, τόσο της χρήσης μάσκας, όσο και του εμβολιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.