Ρωσία: «Μαζί με τις χώρες BRICS θα φτιάξουμε μια νέα παγκόσμια τάξη»

Συμμαχία Ρωσίας, Βραζιλίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής

Ρωσία: «Μαζί με τις χώρες BRICS θα φτιάξουμε μια νέα παγκόσμια τάξη»

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι οι χώρες BRICS θα αποτελέσουν την νέα παγκόσμια τάξη. 

Οι BRICS είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες: την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και την Νότια Αφρική.

Εφόσον η Δύση κήρυξε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Μόσχα πρέπει να αναζητήσει ευκαιρίες σε άλλες περιοχές, είπε ο διπλωμάτης!

Ερωτηθείς εάν οι χώρες BRICS θα αναλάμβαναν έναν πιο σημαντικό ρόλο στον κόσμο μετά τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Ριάμπκοφ είπε στο RT:

«Με κάθε έννοια… αυτές οι χώρες θα αποτελέσουν την βάση μιας νέας παγκόσμιας τάξης».

Η Ρωσία εργάζεται για να δημιουργήσει επαφές με οποιαδήποτε χώρα ενδιαφέρεται για συνεργασία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. «Αυτό είναι απλώς ένα ακόμη βήμα», είπε, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι. Η Ρωσία έχει μια «σταθερή και μακροχρόνια πολιτική οικοδόμησης μιας συνολικής εταιρικής σχέσης με την Κίνα».

Σχετικά με την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αλλάξει τις συμβάσεις φυσικού αερίου με «μη φιλικές» χώρες σε πληρωμές σε ρούβλια, ο Ριάμπκοφ είπε ότι η Ρωσία δεν αλλάζει τους όρους της σύμβασης, αλλά προστατεύει τα συμφέροντά της.

«Δεν αλλάζουμε τους όρους της συνθήκης, προστατεύουμε τα συμφέροντά μας από ένα τσουνάμι, ένα κύμα εντελώς ανεύθυνων κυρώσεων που μόλις κλόνισαν τα ίδια τα θεμέλια του διεθνούς εμπορίου και του διεθνούς συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες έχουν τερματίσει συμβάσεις με την Ρωσία σε διάφορους τομείς «μέσα σε μια νύχτα» είναι ντροπιαστικό, είπε ο Ριάμπκοφ. Η Ρωσία ήταν πάντα ένας αξιόπιστος προμηθευτής και σκοπεύει να συνεχίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα συμφέροντα της Μόσχας. Ο διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους να μην πληρώσουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια και θα βρουν μια δημιουργική προσέγγιση στο θέμα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Ρωσία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της από τη ρατσιστική ρωσοφοβία που αναπτύχθηκε πρόσφατα στη Δύση. Αυτά τα αντιρωσικά αισθήματα δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία. Η Δύση απλώς μισεί τη Ρωσία, είπε ο Ριάμπκοφ. «Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος για την ανεξάρτητη πολιτική της Ρωσίας και για ανεξάρτητη θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή». Ωστόσο, η Μόσχα θα υπερασπιστεί την ανεξάρτητη ρωσική θέση, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.