ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σ.Λαβρόφ κατά Α.Μπλίνκεν και Ζ.Μπορέλ: «Είναι δειλοί»

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό γιατί δεν παρέμειναν στα Σκόπια για να συμμετάσχουν στην υπουργική διάσκεψη του ΟΑΣΕ

Σ.Λαβρόφ κατά Α.Μπλίνκεν και Ζ.Μπορέλ: «Είναι δειλοί»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλεσε «δειλούς» τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Λαβρόφ χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό επειδή Μπλίνκεν και Μπορέλ δεν παρέμειναν στα Σκόπια για να συμμετάσχουν στην υπουργική διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που διεξάγεται στην πρωτεύουσα των Σκοπίων.

Οι κ.κ. Μπλίνκεν και Μπορέλ μετέβησαν στα Σκόπια την Τετάρτη το απόγευμα όπου παρέμειναν για μερικές ώρες και στη συνέχεια αναχώρησαν (ο πρώτος για το Ισραήλ, ο δεύτερος για τις Βρυξέλλες) λίγο προτού φθάσει στα Σκόπια ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο συνάδελφός μου Μπλίνκεν απέφυγε την διάσκεψη, αλλά εγώ είμαι εδώ. Ο Μπλίνκεν έφυγε, ο Μπορέλ έφυγε. Γιατί το έκαναν αυτό; Μάλλον ήθελαν να τονίσουν την πρόθεσή τους να απομονώσουν τη Ρωσία, αλλά νομίζω ότι απλώς ενήργησαν δειλά. Φοβόντουσαν κάθε ειλικρινή συνομιλία που στηρίζεται σε επιχειρήματα» ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα στα Σκόπια.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ, Μάικλ Κάρπεντερ, σχολιάζοντας τις αναφορές αυτές του Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η Ρωσία παραμένει απομονωμένη στον ΟΑΣΕ και κανείς δεν υποστηρίζει τη στρατιωτική της επίθεση στην Ουκρανία.

«Κανείς δεν θέλει να ακούσει τα ψέματα, την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ» πρόσθεσε ο Κάρπεντερ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ή εκπρόσωποι τους των 57 χωρών του ΟΑΣΕ που συμμετείχαν στη διάσκεψη αυτή αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα να αναλάβει η Μάλτα την προεδρία του Οργανισμού για το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά, μόνο η Εσθονία είχε θέσει υποψηφιότητα να αναλάβει την προεδρία του ΟΑΣΕ για το 2024, όμως η Ρωσία έθεσε βέτο επειδή η βαλτική χώρα κατηγορεί τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.Τελικά επελέγη η Μάλτα να αποτελέσει την προεδρεύουσα του Οργανισμού για το επόμενο έτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.