ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Μαρίν: Η Φινλανδία δεν διαπραγματεύτηκε ανάπτυξη πυρηνικών ή βάσεων»

Η Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν από κοινού την Τετάρτη επίσημα την αίτηση για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Σ.Μαρίν: Η Φινλανδία δεν διαπραγματεύτηκε ανάπτυξη πυρηνικών ή βάσεων»

Η Φινλανδία δεν επιθυμεί να εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ στρατιωτικές βάσεις ή να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στα εδάφη της ακόμη κι αν γίνει μέλος της Συμμαχίας, δήλωσε η πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας, Σάνα Μαρίν σε ιταλική εφημερίδα.

Η Φινλανδία και η Σουηδία κατέθεσαν από κοινού την Τετάρτη επίσημα την αίτηση για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, μια απόφαση που πυροδότησε η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, αλλά αντιμετωπίζουν τις αντιρρήσεις της Τουρκίας σε μια ενταξιακή διαδικασία που αναμενόταν αρχικά να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς.

Μιλώντας στην Corriere della Sera κατά την επίσκεψή της στη Ρώμη προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό της, Μάριο Ντράγκι, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόβλημα με τις τουρκικές ενστάσεις μπορεί να επιλυθεί μέσω διαλόγου. «Θεωρώ ότι σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να συζητήσουμε με την Τουρκία και όλα τα άλλα κράτη μέλη, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που πιθανώς υπάρχουν και να διορθώσουμε τις όποιες παρεξηγήσεις», δήλωσε.

Μαρίν: Η Φινλανδία δεν διαπραγματεύτηκε ανάπτυξη πυρηνικών ή βάσεων

Η Μαρίν είπε ότι το θέμα της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων ή της λειτουργίας νατοϊκών βάσεων στη Φινλανδία δεν αποτέλεσε μέρος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο. «Ούτε πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ή τη δημιουργία βάσεων του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία», τόνισε.

Και η Μαγκνταλένα Άντερσον, πρωθυπουργός της Σουηδίας, που επιδιώκει όπως η Φινλανδία την ένταξή της στη Συμμαχία, έχει πει ότι η χώρα της δεν επιθυμεί μόνιμες νατοϊκές βάσεις ή πυρηνικά όπλα στα εδάφη της. Η Άντερσον κι ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο αναμένεται να συναντηθούν αργότερα σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην Ουάσιγκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιταλία υποστηρίζει σθεναρά το ενταξιακό αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας κι είναι διατεθειμένη να επιταχύνει τις εσωτερικές διαδικασίες επικύρωσης ώστε να ενταχθούν οι δύο σκανδιναβικές χώρες το συντομότερο δυνατό στο ΝΑΤΟ, δήλωσε χθες ο Μάριο Ντράγκι μετά τη συνάντησή του με την Μαρίν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.