ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σάλος με το φιλί του ΥΠΕΞ της Κροατίας στην Α.Μπέρμποκ – Καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση

Ήταν «μια θερμή, ανθρώπινη προσέγγιση προς μια συνάδελφο» είπε ο Κροάτης υπουργός

Σάλος με το φιλί του ΥΠΕΞ της Κροατίας στην Α.Μπέρμποκ – Καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση

Σάλο προκάλεσε η προσπάθεια του υπουργού Εξωτερικών της Κροατίας, να φιλήσει στα πλαίσια χαιρετισμού τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο 65χρονος Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν αρχικά δίνει το χέρι του στην 42χρονη Ανναλένα Μπέρμποκ πριν να κάνει μια κίνηση προς τα εμπρός για να την φιλήσει.

Δείτε το βίντεο

Μετά την ολοκλήρωσή της «οικογενειακής» φωτογραφίας των ευρωπαίων ΥΠΕΞ, η Μπέρμποκ απομακρύνθηκε από τον Γκρλιτς-Ράντμαν με τον Κροάτη ομόλογό της να κρατάει καρφωμένο το βλέμμα του επάνω της.

Η κίνηση του Κροάτη υπουργού προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του με εκπροσώπους οργανισμών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών να την χαρακτηρίζουν «τελείως ανάρμοστη».

«Το βίαιο φιλί προς μια γυναίκα είναι βία, δεν είναι;» αναρωτήθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιαντράνκα Κόσορ.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του κάνοντας λόγο για «μια θερμή, ανθρώπινη προσέγγιση προς μια συνάδελφο». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «μπορεί να ήταν και λίγο άβολο» και ζήτησε συγγνώμη «σε όποιον το εξέλαβε έτσι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεργάτες της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών έλεγαν ότι ο Κροάτης υπουργός είχε αργήσει για τη φωτογραφία και γι΄αυτό ήθελε να χαιρετήσει την κυρία Μέρμποκ με τη Bild να μεταφέρει το σχόλιο πηγών: ήταν μια άτσαλη προσπάθεια να χαιρετήσει γρήγορα ο ένας τον άλλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.