ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σλοβακία: Η κυβέρνηση Φίτσο κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Θα αντικατασταθεί ο φορέας

Σλοβακία: Η κυβέρνηση Φίτσο κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Η κυβέρνηση του Ρόμπερτ Φίτσο, διαλύει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σλοβακίας (RTVS), εγκρίνοντας το νομοσχέδιο που πρότεινε η υπουργός Πολιτισμού Μαρτίνα Σιμκοβιτσόβα.

Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το κοινοβούλιο, όπου η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός Φίτσο εξέφρασε στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR την εκτίμηση ότι η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Τόσο ο πρωθυπουργός Φίτσο όσο και η υπουργός Πολιτισμού έχουν επανειλημμένως επικρίνει τη διοίκηση της RTVS ότι μεροληπτεί εναντίον της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση Φίτσο θέλει να παρακάμψει αυτό το εμπόδιο, διαλύοντας την RTVS και αντικαθιστώντας την με έναν νέο φορέα που θα ονομάζεται STaR (Slovak Television and Radio).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.