Κατέβηκε το βουνό στην θάλασσα και οι δήμαρχοι «σφυρίζουν αδιάφορα». Γι αυτό σας λέω δεν υπάρχει ελπίδα...

Στην Γροιλανδία η Μ.Φρέντερικσεν: Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας

Η Δανή πρωθυπουργός συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Μ.Ρούτε

Στην Γροιλανδία η Μ.Φρέντερικσεν: Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας

Στο Νουούκ, την πρωτεύουσα της Γροιλανδίας μεταβαίνει η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν.

Εκεί, θα συναντηθεί με τον ομόλογό της Γενς- Φρέντερικ Νίλσεν, ενώ ο Δανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια του νησιού θα ξεκινήσουν «αρκετά σύντομα».

Στο μεταξύ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Νοέλ Μπαρό δήλωσε ότι θα μεταβεί «τις επόμενες ημέρες» στη Γροιλανδία.

Η συνάντηση της Φρέντερικσεν με τον Νίλσεν θα πραγματοποιηθεί αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις απειλές του να αποκτήσει με τη βία τη Γροιλανδία, έπειτα από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στο Νταβός. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους οι δύο άνδρες κατέληξαν σε ένα «πλαίσιο συμφωνίας» για τη Γροιλανδία, οι λεπτομέρειες του οποίου παραμένουν ασαφείς.

Η Φρέντερικσεν θα μεταβεί στο Νουούκ απευθείας από τις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τον Μ.Ρούτε, ο οποίος τόνισε σήμερα στο Χ ότι συνεργάζεται με τη Δανή πρωθυπουργό προκειμένου να ενισχυθεί η άμυνα και η αποτροπή στην περιοχή της Αρκτικής.

Από την πλευρά του ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν επεσήμανε ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Δανίας, της Γροιλανδίας και των ΗΠΑ αναφορικά με την ασφάλεια του νησιού της Αρκτικής θα αρχίσουν «αρκετά σύντομα».

«Θα οργανώσουμε συναντήσεις αρκετά γρήγορα. Δεν θα ανακοινώσουμε πότε θα πραγματοποιηθούν αυτές οι συναντήσεις, διότι τώρα αυτό που χρειάζεται είναι αν αφαιρέσουμε το δράμα από την υπόθεση αυτή (… ) χρειαζόμαστε μια ήρεμη διαδικασία», δήλωσε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Κοπεγχάγη. Υπογράμμισε εξάλλου ότι οι συνομιλίες με την Ουάσινγκτον θα αφορούν «την ασφάλεια, την ασφάλεια και την ασφάλεια».

Στο μεταξύ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Νοέλ Μπαρό ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Γροιλανδία «έπειτα από πρόσκληση των αρχών, τις επόμενες ημέρες», επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη του Παρισιού στη Δανία.

Η ημερομηνία της επίσκεψης αυτής «δεν έχει οριστεί», σημείωσε ο Μπαρό σε συνέντευξή του στο BFM/RMC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.