Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

Στην Κίνα θα βρεθεί ο Ε.Μακρόν – Θα συναντηθεί με τον Σι Ζιπίνγκ

Επίσκεψη με το γαλλικό δημόσιο χρέος να έχει πάρει την ανιούσα

Στην Κίνα θα βρεθεί ο Ε.Μακρόν – Θα συναντηθεί με τον Σι Ζιπίνγκ

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Θα μεταβεί στο Πεκίνο, μετά στην Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος θα συναντήσει τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, επιστρέφει στο μέρος αυτό δυόμισι χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή του, τον Απρίλιο του 2023, «σύμφωνα με τη βούλησή του για τη διατήρηση ενός συνεχούς και απαιτητικού διαλόγου με την Κίνα», διευκρίνισε το Ελιζέ. Ο Σι είχε μεταβεί στη Γαλλία τον Μάιο του 2024.

Ο Μακρόν «θα κομίσει μια ατζέντα συνεργασίας και ισορροπίας στα οικονομικά και εμπορικά θέματα, μια φιλοδοξία που θα βρεθεί στο επίκεντρο της γαλλικής προεδρίας της G7 το 2026», πρόσθεσε το Ελιζέ.

«Με την ευκαιρία αυτή θα εξεταστούν οι μεγάλες προκλήσεις της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Κίνας, αλλά και μεγάλα διεθνή θέματα και τομείς συνεργασίας για την επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων της εποχής μας», σύμφωνα με την προεδρία.

Το Τσενγκντού, στην κεντρική Κίνα, φιλοξενεί ένα κέντρο προστασίας στο οποίο επαναπατρίστηκε αυτή την εβδομάδα το μοναδικό ζευγάρι γιγάντιων πάντα που φιλοξενείτο μέχρι πρότινος στη Γαλλία, στον ζωολογικό κήπο του Μποβάλ στο Λουάρ-ε-Σερ.

Οι δύο αρκούδες, η Χουάν Χουάν και ο σύντροφός της Γιουάν Ζι, τις οποίες είχε δανείσει η Κίνα το 2012, επέστρεψαν στη γενέτειρά τους λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας από την οποία πάσχει η θηλυκή. Η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία υποσχέθηκε στο Παρίσι «νέα γιγάντια πάντα» που «θα φτάσουν μελλοντικά» στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.