ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην Ρωσία για μόνιμη εγκατάσταση αναχωρεί η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ

Θα ηγηθεί ιδρύματος με έδρα την Αγία ΠΕτροπύπλη

Στην Ρωσία για μόνιμη εγκατάσταση αναχωρεί η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ /Karin Kneissl, επί κυβερνήσεων του Σεμπάστιαν Κουρτς  ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την πατρίδα της για να μεταβεί στη Ρωσία όπου πρόκειται εκεί να δουλέψει σε ρωσική δεξαμενή σκέψης.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα «η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ προετοιμάζεται για δουλειά στην Αγία Πετρούπολη. Θα ηγηθεί του νεοσύστατου «Center for Geopolitical Research on Issues Key to Russian’s Development» στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο θα αναζητήσει εμπειρικές ακαδημαϊκές απαντήσεις που συνοδεύουν πολιτικές δραστηριότητες».

Αναφερόμενη στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω ότι έχει όλα τα προσόντα για να είναι ένας πολύ σοβαρός ηγέτης. Για να διευθύνεις μια τόσο τεράστια χώρα επί 23 χρόνια, πρέπει να έχεις ορισμένες ιδιότητες. Γι’ αυτό τον σέβομαι», είπε η πρώην κορυφαία διπλωμάτης στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

Σε δελτίο τύπου του πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης αναφέρεται επίσης ότι αυτό το κέντρο θα ασχοληθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, την ενεργειακή της ανεξαρτησία και θα ασχοληθεί με θέματα μετανάστευσης, διπλωματίας και ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.

Οι καλές σχέσεις της Κνάισλ με τη Ρωσία ήταν γνωστές εδώ και καιρό, η φωτογραφία του γαμήλιου χορού της με τον Πούτιν, ο οποίος έφτασε στην Αυστρία ειδικά προσκεκλημένος για τη γιορτή, είχε κάνει  τον γύρο του κόσμου.

Προφανώς οι καλές σχέσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα η αυστριακή πολιτικός, η οποία ζει τώρα στον Λίβανο μετά από μια θητεία στη νότια Γαλλία, ήταν ειδική προσκεκλημένη σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη και, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που επικαλείται το TASS , ετοιμάζεται να μετακομίσει για να ζήσει στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.