ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο Κίεβο σήμερα η Τ.Μελόνι – Θα συναντηθεί με τον Β.Ζελένσκι

Παρά τις τριβές για το θέμα αυτό εντός του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της, η Μελόνι υπήρξε σταθερή υποστηρίκτρια της Ουκρανίας

Στο Κίεβο σήμερα η Τ.Μελόνι – Θα συναντηθεί με τον Β.Ζελένσκι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα μεταβεί σήμερα στο Κίεβο, για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Η Μελόνι, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο, είχε δηλώσει ότι σχεδίαζε να επισκεφθεί το Κίεβο πριν από την επέτειο της 24ης Φεβρουαρίου από την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι.

Παρά τις τριβές για το θέμα αυτό εντός του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της, η Μελόνι υπήρξε σταθερή υποστηρίκτρια της Ουκρανίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Forza Italia που συμμετέχει στον συνασπισμό της Μελόνι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα επεδίωκε συνάντηση με τον Ζελένσκι αν ήταν ακόμη επικεφαλής της κυβέρνησης, επειδή κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο για τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μέλος του οποίου είναι η Forza Italia, δήλωσε την Παρασκευή ότι ακυρώνει μια προγραμματισμένη εκδήλωση στη Νάπολη τον Ιούνιο λόγω των σχολίων του Μπερλουσκόνι για την Ουκρανία.

Ιταλία-Γαλλία παραδίδουν σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ένας από τους ιδρυτές της Forza Italia, δήλωσε το Σάββατο ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας των Επτά στο Μόναχο, διαβεβαιώνοντάς τον για την υποστήριξη της Ιταλίας.

Η Ιταλία και η Γαλλία ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις συνομιλίες για την παράδοση ενός προηγμένου συστήματος αεράμυνας στο Κίεβο την άνοιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.