ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ για τον Τζ.Σόρος: «Είναι αντισημίτης» λέει η Ιερουσαλήμ – «Λάθος» απαντά η Ουάσιγκτον!

Αφορμή το σχόλιο του Έλον Μασκ

Σύγκρουση  ΗΠΑ-Ισραήλ για τον Τζ.Σόρος: «Είναι αντισημίτης» λέει η Ιερουσαλήμ – «Λάθος» απαντά η Ουάσιγκτον!

Σύγκρουση δια αντιπροσώπων μεταξύ  ΗΠΑ και Ισραήλ για τα «μάτια» του Τζ.Σόρος με την Ουάσιγκτον να αποκαλεί αντισημίτη όποιον του ασκεί κριτική (συμπεριλαμβανομένου και του Έλον ΜΑσκ)  και το Ισραήλ να αποκαλεί αντισημίτη τον ίδιο τον Σόρος.

Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του αντισημιτισμού έχουν λάβει αντίθετες θέσεις σχετικά με το εάν οι υποστηρικτές ή οι επικριτές του Εβραίου χρηματοδότη  των Δημοκρατιών Τζορτζ Σόρος είναι αντισημίτες.

Η διαφωνία ξεκίνησε όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, συνέκρινε τον Σόρος με έναν σουπερ κακό  των καρτούν της Marvel.

Σε ένα tweet, ο Μασκ είπε ότι ο Σόρος του θυμίζει τον «Magneto», έναν μεταλλαγμένο επιστήμονα από τους «X-Men» της Marvel. Όταν ένας σχολιαστής επεσήμανε ότι ο Magneto απεικονίστηκε – όπως ο Soros – ως επιζών του Ολοκαυτώματος και ότι και οι δύο έχουν «καλές προθέσεις», ο Musk απάντησε:

«Υποθέτετε ότι έχουν καλές προθέσεις», έγραψε. «Δεν είναι. Θέλει να διαβρώσει τον ίδιο τον ιστό του πολιτισμού. Ο Σόρος μισεί την ανθρωπότητα».

Ο Μασκ κατηγορήθηκε γρήγορα για αντισημιτισμό, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Anti-Defamation League, Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, να δηλώνει ότι συγκρίνοντας τον δισεκατομμυριούχο «με τον Μαγκνέτο ενθαρρύνει  τους εξτρεμιστές».;

Η ισραηλινή κυβέρνηση διαφώνησε.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση και η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πολιτών βλέπουν τον Έλον Μασκ ως έναν καταπληκτικό επιχειρηματία και πρότυπο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Διασποράς Amichai Chikli την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι «η κριτική στον Σόρος – ο οποίος χρηματοδοτεί τις πιο εχθρικές οργανώσεις προς τον εβραϊκό λαό. και το κράτος του Ισραήλ κάθε άλλο παρά αντισημιτισμός είναι, το αντίθετο!».

Ο Σόρος έχει δωρίσει περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε «φιλελεύθερους» πολιτικούς σκοπούς μέσω της ΜΚΟ του Open Society Foundations και ήταν ο μεγαλύτερος δωρητής στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ, δωρίζοντας 128 εκατομμύρια δολάρια σε υποψηφίους και οργανισμούς του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Σόρος χρηματοδοτεί μια σειρά από ομάδες Παλαιστινίων ακτιβιστών που κατηγορούν το ισραηλινό κράτος για εγκλήματα πολέμου και αρκετούς διεθνείς οργανισμούς που προωθούν μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων  και κυρώσεις κατά ισραηλινών ηγετών.

Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση Μπάιντεν τάχθηκε στο πλευρό του κορυφαίου χορηγού της

«Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται κανείς για την πολιτική ή τις πολιτικές του Τζορτζ Σόρος, είναι εντελώς ανειλικρινές να αρνηθεί κανείς ότι πολλές επιθέσεις εναντίον του βασίζονται σε κλασικά αντισημιτικά τροπάρια και ρητορική», έγραψε στο Twitter την Παρασκευή η Ειδική Απεσταλμένη των ΗΠΑ για την Παρακολούθηση και την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού Ντέμπορα Λίπσταντ.

«Σε περασμένες εποχές, οι αντισημίτες επικαλούνταν την οικογένεια Ρότσιλντ για να προωθήσουν τις συνωμοσίες τους για τους Εβραίους. Σήμερα χρησιμοποιούν τον Σόρος για να το κάνουν», δήλωσε.

Ούτε ο Σόρος ούτε το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του έχουν απαντήσει στα σχόλια του Μασκ.

Ερωτηθείς την Τρίτη εάν ανησυχεί ότι τα αμφιλεγόμενα tweets του θα απομακρύνουν τους διαφημιστές από το Twitter, ο Musk είπε στο CNBC News «Δεν με νοιάζει. Θα πω αυτό που θέλω να πω, και αν οι συνέπειες είναι απώλεια χρημάτων, ας είναι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.