ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σύμβουλος Β.Ζελένσκι: «Έλληνες στείλτε μας τα ρωσικά όπλα που έχετε – Το Τάγμα Αζόφ είναι φυσιολογική μονάδα»

Προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Σεργκέι Νικιφόροφ

Σύμβουλος Β.Ζελένσκι: «Έλληνες στείλτε μας τα ρωσικά όπλα που έχετε – Το Τάγμα Αζόφ είναι φυσιολογική μονάδα»

Ο Σεργκέι Νικιφόροφ, εκπρόσωπος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εκμεταλλεύτηκε την ομιλία των μαχητών του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή και προσπάθησε να «ξεπλύνει» ακόμη περισσότερο τους Ουκρανούς νεοναζί. 

Ο Σεργκέι Νικιφόροφ είπε χαρακτηριστικά για το τάγμα Αζόφ ότι δεν είναι πια νεοναζιστική στρατιά και πως οι Έλληνες τους βλέπουν έτσι, μιας και πλέον είναι μια… φυσιολογική μονάδα!

«Έχουμε την Μαριούπολη με μία πολύ μεγάλη ελληνική διασπορά, σωστά; Η πρόθεση ήταν να δείξουμε στους Έλληνες ότι πολίτες ελληνικής καταγωγής πολεμούν για την ελευθερία της Ουκρανίας. Η στρατιά του Αζόφ, καταλαβαίνω ότι για κάποιους μπορεί να φαντάζει ακόμη μια ακροδεξιά στρατιά, αλλά δεν είναι αυτό πλέον. Είναι μια φυσιολογική μονάδα που έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας. Καταλαβαίνω, ίσως, την αντίδραση μερίδας Ελλήνων πολιτικών, αλλά την είχαν επειδή δεν γνωρίζουν το πλαίσιο».

Και αφού ουσιαστικά υποτίμησε τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, ο Νικηφόροφ εξέφρασε και την απαίτηση του Ζελένσκι για βοήθεια εκ μέρους της Ελλάδας, με αποστολή όπλων σοβιετικής κατασκευής που έχει!

«… Και γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει κάποια όπλα, στα οποία ο Ουκρανικός στρατός είναι εκπαιδευμένος, όπλα σοβιετικής προέλευσης. Και ο στρατός μας, δεν θα χρειαζόταν επιπλέον χρόνο και εκπαίδευση (για να τα χρησιμοποιήσει). Θα μπορούσαν να τα πάρουν και να πολεμήσουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=emb_title&ab_channel=ANT1TV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.