Προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Σεργκέι Νικιφόροφ

Ο Σεργκέι Νικιφόροφ, εκπρόσωπος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εκμεταλλεύτηκε την ομιλία των μαχητών του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή και προσπάθησε να «ξεπλύνει» ακόμη περισσότερο τους Ουκρανούς νεοναζί. 

Ο Σεργκέι Νικιφόροφ είπε χαρακτηριστικά για το τάγμα Αζόφ ότι δεν είναι πια νεοναζιστική στρατιά και πως οι Έλληνες τους βλέπουν έτσι, μιας και πλέον είναι μια… φυσιολογική μονάδα!

«Έχουμε την Μαριούπολη με μία πολύ μεγάλη ελληνική διασπορά, σωστά; Η πρόθεση ήταν να δείξουμε στους Έλληνες ότι πολίτες ελληνικής καταγωγής πολεμούν για την ελευθερία της Ουκρανίας. Η στρατιά του Αζόφ, καταλαβαίνω ότι για κάποιους μπορεί να φαντάζει ακόμη μια ακροδεξιά στρατιά, αλλά δεν είναι αυτό πλέον. Είναι μια φυσιολογική μονάδα που έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας. Καταλαβαίνω, ίσως, την αντίδραση μερίδας Ελλήνων πολιτικών, αλλά την είχαν επειδή δεν γνωρίζουν το πλαίσιο».

Και αφού ουσιαστικά υποτίμησε τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών, ο Νικηφόροφ εξέφρασε και την απαίτηση του Ζελένσκι για βοήθεια εκ μέρους της Ελλάδας, με αποστολή όπλων σοβιετικής κατασκευής που έχει!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«… Και γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει κάποια όπλα, στα οποία ο Ουκρανικός στρατός είναι εκπαιδευμένος, όπλα σοβιετικής προέλευσης. Και ο στρατός μας, δεν θα χρειαζόταν επιπλέον χρόνο και εκπαίδευση (για να τα χρησιμοποιήσει). Θα μπορούσαν να τα πάρουν και να πολεμήσουν».