ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνάντηση Β.Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ: «Πεκίνο & Μόσχα θα συνεργαστούν για να φέρουν σταθερότητα»

Η τελευταία φορά που οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας είχαν συναντηθεί δια ζώσης ήταν το Φεβρουάριο

Συνάντηση Β.Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ: «Πεκίνο & Μόσχα θα συνεργαστούν για να φέρουν σταθερότητα»

Συνάντηση διά ζώσης, μετά από σχεδόν επτά μήνες, είχαν σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που πραγματοποιείται εκεί το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή ηγετών από συνολικά περίπου 15 χώρες.

Η τελευταία φορά που οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας είχαν συναντηθεί δια ζώσης ήταν στο Πεκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε σήμερα, απευθυνόμενος στον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, ότι η Μόσχα υποστηρίζει την πολιτική της «Μίας Κίνας» («One China policy») ενάντια στις «προκλήσεις» των Ηνωμένων Πολιτειών στα στενά της Ταϊβάν.

Ο Ρώσος ηγέτης υποστήριξε, επίσης, ότι εκτιμά την «ισορροπημένη στάση» που έχει κρατήσει η Κίνα στο ουκρανικό.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ισορροπημένη θέση των Κινέζων φίλων μας αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία. Κατανοούμε τα ερωτήματα και την ανησυχία τους σχετικά με αυτό το ζήτημα. Κατά τη σημερινή συνάντηση, φυσικά θα εξηγήσουμε τη θέση μας», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Κίνα θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να «ενσταλάξει σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν χαοτικό κόσμο», δήλωσε από την πλευρά του σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.