ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι Ρεπουμπλικανοί παρέπεμψαν σε δίκη τον υπ.Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησης Μπάιντεν Α.Μαγιόρκας

«Ευθύνεται για την εισβολή των παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ»

Οι Ρεπουμπλικανοί παρέπεμψαν σε δίκη τον υπ.Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησης Μπάιντεν Α.Μαγιόρκας

Οι Ρεπουμπλικάνοι παραπέμπουν σε δίκη στην Γερουσία τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας με οριακή πλειοψηφία (214 ψήφοι υπέρ, 213 κατά) καθώς είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη μετανάστευση και είναι υπεύθυνος για την μεταναστευτική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ/Μεξικού.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 150 χρόνια που παραπέμπεται από την κάτω Βουλή σε δίκη στη Γερουσία υπουργός των ΗΠΑ.

Η καταδίκη και η παύση του από τα καθήκοντά του θεωρείται εντελώς απίθανη, με δεδομένο ότι οι Δημοκρατικοί διατηρούν οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Α.Μαγιόρκας ότι ασκεί υπερβολικά «χαλαρή» πολιτική και ότι «ενθαρρύνει» την παράνομη μετανάστευση.

Το κατηγορητήριο («articles of impeachment» στα αγγλικά) που κατήρτισαν του προσάπτει επίσης πως έκανε ψευδείς δηλώσεις στο Κογκρέσο.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Στιβ Σκαλίζ, που υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο, απών στην ψηφοφορία της περασμένης Τρίτης, επέστρεψε στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για τη διαδικασία και επετεύχθη η παραπομπή του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας.

Είναι σαφές ότι το μεταναστευτικό θα κυριαρχήσει και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, ενόψει της βέβαιης νέας αναμέτρησης του Τζο Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ την 5η Νοεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Μπάιντεν πως ευθύνεται για την «εισβολή» παράνομων μεταναστών, αναφέροντας το ρεκόρ συλλήψεων παράνομων μεταναστών στα σύνορα (302.000 τον Δεκέμβριο).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε την παραπομπή από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας σε δίκη στη Γερουσία, κάνοντας λόγο για «κατάφωρα μικροκομματική αντισυνταγματική ενέργεια».

«Η ιστορία δεν θα δει με επιείκεια τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής για την κατάφωρα μικροκομματική αντισυνταγματική ενέργειά τους, η οποία βάζει στο στόχαστρο έντιμο κρατικό λειτουργό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Πέραν της παραπομπής του υπουργού, συνεχίζεται παράλληλα η έρευνα που διενεργείται στη Βουλή για την ενδεχόμενη παραπομπή του ίδιου του προέδρου, για πράξεις του όταν ήταν αντιπρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πιο πρόσφατη παραπομπή υπουργού σε δίκη στη Γερουσία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ανάγεται στο 1876. Ο τότε υπουργός Πολέμου Γουίλιαμ Μπέλναπ, κατηγορούμενος για διαφθορά, παραιτήθηκε προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.