ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Τ.Μπάιντεν: «Δεν αναγνωρίζω τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου» – Σχεδιάζει κυρώσεις (upd)

«Δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς»

Τ.Μπάιντεν: «Δεν αναγνωρίζω τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου» – Σχεδιάζει κυρώσεις (upd)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ενώ μάλιστα θα επεξεργαστούν  κυρώσεις κατά του Δικαστηρίου, μετά το αίτημα του γενικού εισαγγελέα Καρίμ Χαν να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργού Αμυνας Γκαλάντ.

Αλλαγή στάση πλήρως για τον Αμερικανό πρόεδρο που δεν τα είχε θυμηθεί αυτά όταν το ίδιο δικαστήριο είχε ασκήσει δίωξη κατά του Β.Πούτιν, γιατί τότε πανηγύριζε κι έδινε συγχαρητήρια

Ο Τζέιμς Ρις, Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εάν θα υποστήριζε νομοθετική πρωτοβουλία με σκοπό να αντιμετωπιστεί «το ΔΠΔ, που χώνει τη μύτη του σε υποθέσεις χωρών που διαθέτουν ανεξάρτητο, νόμιμο και δημοκρατικό δικαστικό σύστημα».

«Να το δούμε», απάντησε ο Μπλίνκεν στο Κογκρέσο. «Θέλουμε να συνεργαστούμε σε δικομματική βάση για να βρούμε την κατάλληλη απάντηση».

Τυχόν ψηφοφορία στο Κογκρέσο για κυρώσεις εναντίον του ΔΠΔ θα μπορούσε να επιδεινώσει τις διαφορές εντός των Δημοκρατικών αναφορικά με την υποστήριξή τους στο Ισραήλ. Ορισμένοι προοδευτικοί εξέφρασαν ήδη την υποστήριξή τους στο ΔΠΔ και την έρευνά του, ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν και η ηγεσία του Δημοκρατικού Κογκρέσου υιοθέτησαν επικριτική στάση.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο ζητά εντάλματα σύλληψης για τους ηγέτες του Ισραήλ και της Χαμάς με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για πράξεις κατά τη διάρκεια του πολύμηνου πολέμου στη Γάζα.

«Έχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας σχετικά με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του… είναι τόσο απλό» δήλωσε ο Μπάιντεν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Κένυας, Γουίλιαμ Ρούτο.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ αυτού που έκανε το Ισραήλ και αυτού που έκανε η Χαμάς».«Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια στις απειλές για την ασφάλειά του», πρόσθεσε. Θέλουμε να ηττηθεί η Χαμάς και συνεργαζόμαστε με το Ισραήλ γι’ αυτό».

Θυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που ψήφισε νόμο που δίνει στον πρόεδρό τους την εξουσία να χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο, ​​συμπεριλαμβανομένης εισβολής, αεροπορικού βομβαρδισμού, εκβιασμού και ακόμη και απαγωγής, εάν χρειαστεί, για να σταματήσει το ΔΠΔ.

Στις 3 Αυγούστου 2002, ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους υπέγραψε τον νόμο, με αποτέλεσμα η Human Rights Watch να τον ονομάσει νόμο εισβολής στη Χάγη στη δήλωσή του, επικρίνοντας τους νόμους και τον Πρόεδρο για την υπογραφή του.

Ο νόμος, εν μέρει, εξηγεί γιατί πολλές άλλες χώρες εξακολουθούν να μην αποδέχονται τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ και αρνούνται να συνεργαστούν μαζί του.

Τέτοιες χώρες, όπως το Ισραήλ, βασίζονται στην προστασία του συμμάχου τους, των ΗΠΑ, εάν το Δικαστήριο τολμούσε ποτέ να ξεκινήσει έρευνα για την συμμετοχή του πολιτικού ή στρατιωτικού τους προσωπικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δίνοντας στον εαυτό τους την εξουσία να ενεργεί για να προστατεύσει τους υπόπτους εγκληματίες πολέμου των συμμαχικών τους χωρών, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα διαφθείρουν κάθε παγκόσμια δυνατότητα λογοδοσίας που ο κόσμος θα μπορούσε ακόμη και να εξετάσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.