ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι λένε οι μυστικές υπηρεσίες της Ν. Κορέας για την πρόσφατη δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του

Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι ο Κιμ έχει τρία παιδιά

Τι λένε οι μυστικές υπηρεσίες της Ν. Κορέας για την πρόσφατη δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του

Πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε την κόρη του μαζί σε δημόσιες εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει διάφορα σενάρια.

Η αποκάλυψη της κόρης του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε πρόσφατες δημόσιες εκδηλώσεις ήταν πιθανότατα μια προσπάθεια να δείξει ότι ένα από τα παιδιά του θα κληρονομήσει μια μέρα την εξουσία στην τρίτη κληρονομική μεταβίβαση εξουσίας στη χώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία κατασκοπείας της Ν. Κορέας.

Ο Κιμ πήρε δημόσια την κόρη του σε τρεις εκδηλώσεις τους τελευταίους μήνες: μια τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων, μια φωτογράφιση με επιστήμονες όπλων και μια περιήγηση σε εγκατάσταση πυραύλων. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την αποκάλεσαν το «πιο αγαπημένο παιδί του Κιμ», πυροδοτώντας συζητήσεις σχετικά με το αν προετοιμάζεται ως κληρονόμος του, αν και πιστεύεται ότι είναι περίπου 9 ή 10 ετών.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Γιατί εμφανίστηκε με την κόρη του δημοσίως

Σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας εκτίμησε ότι, πηγαίνοντας την κόρη του σε δημόσιους χώρους, ο Κιμ στοχεύει να δείξει στους Βορειοκορεάτες την αποφασιστικότητά του για ακόμα έναν γύρο κληρονομικής μετάβασης εξουσίας, όπως μετέφερε στους δημοσιογράφους ο Yoo Sang-bum, ένας από τους βουλευτές που παρακολούθησαν την ιδιωτική ενημέρωση της NIS.

Ο Yoo ανέφερε ότι η NIS πιστεύει ότι η δημόσια εμφάνισή της -η πρώτη για οποιοδήποτε από τα παιδιά του Κιμ- δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τον διαδεχθεί.

Τα παιδιά τού Κιμ Γιονγκ Ουν

Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι ο Κιμ έχει τρία παιδιά -γεννημένα το 2010, το 2013 και το 2017- και ότι το πρώτο παιδί είναι γιος, ενώ το τρίτο είναι κόρη.

Στην προηγούμενη αξιολόγησή της μετά την πρώτη αποκάλυψη της κόρης τον Νοέμβριο, η NIS είπε ότι είναι το δεύτερο παιδί του Κιμ, ονομάζεται Ju Ae και είναι περίπου 10 ετών. Σημείωσε ακόμη ότι η αποκάλυψή της στο σημείο εκτόξευσης πυραύλων φαινόταν να αντικατοπτρίζει τις προθέσεις του Κιμ να προστατεύσει την ασφάλεια των μελλοντικών γενεών της Βόρειας Κορέας, ενόψει μιας αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος γίνεται 39 ετών τη Δευτέρα, ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας που κυβερνά διαδοχικά τη Βόρεια Κορέα από την ίδρυσή της, το 1948. Κληρονόμησε την εξουσία από τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, με τον θάνατό του τον Δεκέμβριο του 2011. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ανέλαβε την εξουσία όταν ο πατέρας του και ιδρυτής του κράτους, Κιμ Ιλ Σουνγκ, πέθανε το 1994.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.