
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρκο Ρούμπιο, πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον.
Αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, εκτιμάται ότι οι δύο διπλωμάτες συζήτησαν την προετοιμασία της επικείμενης συνάντησης των ηγετών των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Παράλληλα, στην ατζέντα τους φαίνεται πως βρέθηκαν κρίσιμα διεθνή ζητήματα, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η γενικότερη ασφάλεια στην Ευρώπη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.