ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Την αναστολή απελάσεων των Παλαιστίνιων για 18 μήνες αποφάσισε ο Τ.Μπάιντεν

Το μέτρο μπορεί να ωφελήσει περίπου 6.000 ανθρώπους

Την αναστολή απελάσεων των Παλαιστίνιων για 18 μήνες αποφάσισε ο Τ.Μπάιντεν

Να ανασταλούν για δεκαοκτώ μήνες οι απελάσεις Παλαιστινίων που βρίσκονται στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Τζο Μπάιντεν την ώρα που μέρος της εκλογικής του βάσης τον «στήνει» στον τοίχο για την πολιτική σθεναρής υποστήριξης στο Ισραήλ που ασκεί.

«Υπό το φως της σύρραξης που συνεχίζεται και των ανθρωπιστικών αναγκών στο πεδίο», ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα το οποίο «προστατεύει την πλειονότητα των Παλαιστινίων που ζουν στις ΗΠΑ, με ορισμένες εξαιρέσεις», από την απέλαση, εξήγησε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία χθες.

Πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από τη δικαιοσύνη, ή «θεωρείται πως εγείρουν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια» δεν θα επωφεληθούν από αυτή την παύση των απελάσεων, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, το μέτρο μπορεί να ωφελήσει περίπου 6.000 ανθρώπους.

Επικρίσεις στον Μπάιντεν για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, υποψήφιος για δεύτερη θητεία, δέχεται έντονες επικρίσεις για τις θέσεις του όσον αφορά τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ειδικά από την πιο προοδευτική πτέρυγα των υποστηρικτών της παράταξής του και τους Αμερικανούς αραβικής καταγωγής.

Μολονότι σθεναρός υποστηρικτής του Ισραήλ, ο Τζο Μπάιντεν αφήνει να φανεί ολοένα περισσότερο η δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον για τον τρόπο που διεξάγονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσφατα χαρακτήρισε τα ισραηλινά αντίποινα «υπέρμετρα», ενώ η κυβέρνησή του τονίζει συνεχώς το τελευταίο διάστημα πως πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.