ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το «καρφί» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το δώρο του Β.Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Δεν ξέραμε ότι υπήρχε ρωσικό πολυτελές αυτοκίνητο»

Ο Κιμ φέρεται να διατηρεί συλλογή από πολυτελή οχήματα που έχει φέρει λαθραία στη χώρα του

Το «καρφί» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το δώρο του Β.Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Δεν ξέραμε ότι υπήρχε ρωσικό πολυτελές αυτοκίνητο»

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν «καυστικός» απέναντι στην Μόσχα όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με το δώρο που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Bορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι «ειλικρινά, δεν γνώριζα ότι υπήρχε ρωσικό πολυτελές αυτοκίνητο».

«Ελπίζω ότι ο Κιμ πήρε επέκταση της εγγύησης», συμπλήρωσε ο Μάθιου Μίλερ, θέλοντας έτσι να υποτιμήσει την ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία και γενικότερα οποιοδήποτε ρωσικό προϊόν.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε την Τρίτη πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρέλαβε ένα ρωσικής κατασκευής αυτοκίνητο που του δώρισε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, χωρίς να διευκρινίζονται το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του.

Η αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη «διαβίβασε τις ευχαριστίες του Κιμ Γιονγκ Ουν προς τον Πούτιν», υπογραμμίζοντας ότι το δώρο καταδεικνύει τις ξεχωριστές σχέσεις των δύο ηγετών σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Κιμ φέρεται να διατηρεί συλλογή από πολυτελή οχήματα που έχει φέρει λαθραία στη χώρα του. Τον Σεπτέμβριο, κατά την επίσκεψή του σε διαστημικό κέντρο της ρωσικής Άπω Ανατολής, είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την προεδρική λιμουζίνα Aurus Senat του Πούτιν.

Αστειευόμενος με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε χθες Τετάρτη: «Δεν είμαι σίγουρος ότι σε περίπτωση που σκόπευα να αγοράσω πολυτελές αυτοκίνητο, θα έψαχνα στη Ρωσία, ακόμα κι αν δεν υπήρχε το ζήτημα των κυρώσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ωστόσο, ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτούν από όλα τα κράτη μέλη να απαγορεύουν την προμήθεια τόσο μεταφορικών οχημάτων όσο και πολυτελών αυτοκινήτων» στη Βόρεια Κορέα, υπογράμμισε ο Μάθιου Μίλερ και συμπλήρωσε πως, εφόσον αληθεύει η συγκεκριμένη αναφορά, «φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά η Ρωσία παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που έχει υπερψηφίσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.