
Σε αναδίπλωση των δηλώσεών του για τα Υψίπεδα του Γκολάν προχώρησε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία και πρέσβης στην Άγκυρα, Τομ Μπάρακ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι η θέση της Ουάσινγκτον παραμένει αμετάβλητη και ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπως είχε αποφασίσει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2019.
Η νέα τοποθέτηση ήρθε αφού ο Μπάρακ είχε δηλώσει ότι «το Ισραήλ κατέχει τα Γκολάν ενάντια σε όλη τη διεθνή τάξη», προκαλώντας αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινούς Ρεπουμπλικανούς.
Μεταξύ άλλων, δέχθηκε δημόσια επίθεση από τη Λόρα Λούμερ, ενώ ο γερουσιαστής Ρικ Σκοτ τον επέκρινε επίσης.
Μάλιστα, ο Μπάρακ φέρεται να έλαβε μήνυμα σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, με την προειδοποίηση ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην κυβέρνηση.
Ο ίδιος επιχείρησε να διορθώσει την εικόνα, δηλώνοντας στο Associated Press ότι η αμερικανική πολιτική για τα Γκολάν «παραμένει αμετάβλητη».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.