ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τουρκία: Αποχώρησε η Μ.Ακσενέρ από την συμμαχία των έξι

Διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Τουρκία: Αποχώρησε η Μ.Ακσενέρ από την συμμαχία των έξι

Διασπάστηκε η συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, που θα αποτελούσαν το μεγάλο αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές, καθώς η Μεράλ Ακσενέρ αποχώρησε από την «ομάδα», διότι θεωρούσε ότι οι άλλοι εταίροι προωθούν ως «αρχηγό» τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ από το βράδυ της Πέμπτης (2.3.2023) φάνηκε ότι υπήρχαν τριγμοί στη συμμαχία που είχε ως στόχο να κερδίσει την εξουσία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία.

Σήμερα (3.3.2023) οι τριγμοί όχι απλά επιβεβαιώθηκαν, αλλά ήρθε η ρήξη. Η Μεράλ Ακσενέρ, ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει πια στη συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις εκλογές, καθώς διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως επισήμανε η επικεφαλής του Καλού Κόμματος: «δεν θα είμαστε ούτε στο τραπέζι του τζόγου, ούτε στο τραπέζι του συμβολαιογράφου για να εγκρίνουμε την υποψηφιότητα του (σ.σ.: Κιλιντσάρογλου)».

Παράλληλα, κάλεσε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβά «στο καθήκον». Η Μεράλ Ακσενέρ έδειξε με αυτόν τον τρόπο την προτίμησή της στους δύο δημάρχους.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ανακοίνωση της Δευτέρας για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είτε θα αναβληθεί, ή δε θα γίνει ποτέ ή θα υπάρχουν τρεις υποψήφιοι στις εκλογές στην Τουρκία.

Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και τους δυο δημάρχους που θα στηρίζονται από την Ακσενέρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.