ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Β.Πούτιν: «Η Ουκρανία προσπαθεί να διαταράξει τη διαδικασία των ρωσικών εκλογών με εγκληματικές πράξεις»

Δύο εκλογικά τμήματα βομβαρδίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις σε τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας

Β.Πούτιν: «Η Ουκρανία προσπαθεί να διαταράξει τη διαδικασία των ρωσικών εκλογών με εγκληματικές πράξεις»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφάλειας της Ρωσίας,  ότι η Ουκρανία προσπαθεί να διαταράξει τη διαδικασία των ρωσικών προεδρικών εκλογών και να αναστατώσει τους ανθρώπους στις παραμεθόριες περιοχές με «μια σειρά από εγκληματικές ένοπλες ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, το Κίεβο υποστήριξε ότι τρία φιλοουκρανικά τάγματα που αποτελούνταν από νεοσύλλεκτους από τη Ρωσία εισέβαλλαν στη νότια Ρωσία. Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι προσπάθειες εισβολής στη Ρωσία δεν πέτυχαν και ότι οι πράξεις αυτές δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για βομβαρδισμό εκλογικών τμημάτων σε κατεχόμενα εδάφη

Δύο εκλογικά τμήματα βομβαρδίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις σε τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας που ελέγχεται από την Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους διορισμένους από τη Μόσχα.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών. Αυτές θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και θα διεξαχθούν και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας ή ακόμη στην Υπερδνειστερία, το φιλορωσικό αυτονομιστικό έδαφος της Μολδαβίας.

Η εκλογική επιτροπή στο ρωσικό κατεχόμενο τμήμα της ουκρανικής επαρχίας ανέφερε στο Telegram ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κτίρια που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά τμήματα στους οικισμούς Κακχόβκα και Μπριλίβκα.

Σύμφωνα την επιτροπή, ένας απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκαν και κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουκρανία, ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν καταγγείλει ως «παράνομη» τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών σε εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία και τα αποτελέσματα των εκλογών εκεί άκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.