Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Β.Πούτιν: «Πρόταση των ΗΠΑ η συνάντηση στη Βουδαπέστη – Οι νέες κυρώσεις δεν επηρεάζουν τη ρωσική οικονομία» (upd)

«Η ενδεχόμενη απόκτηση από την Ουκρανία πυραύλων Tomahawk αποτελεί απόπειρα κλιμάκωσης»

Β.Πούτιν: «Πρόταση των ΗΠΑ η συνάντηση στη Βουδαπέστη – Οι νέες κυρώσεις δεν επηρεάζουν τη ρωσική οικονομία» (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 18:57) Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα πως η ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στην Βουδαπέστη ήταν «πρόταση των ΗΠΑ».

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τη ρωσική οικονομία, τονίζοντας παράλληλα πως «ο διάλογος είναι πάντα καλύτερος από τον πόλεμο».

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Β.Πούτιν είπε ότι «πιθανότατα ο Τραμπ εννοούσε πως η σύνοδος αναβλήθηκε», υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία επιθυμεί να συνεχίσει τον διάλογο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι μια τέτοια σύνοδος «χρειάζεται προετοιμασία», ενώ αποκάλυψε πως η πρόταση να πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα, είπε πως οι κυρώσεις είναι μια μη φιλική κίνηση που δεν συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Στη συνέχεια, στάθηκε στο γεγονός πως στο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνεται η απαγόρευση προμήθειας στη Ρωσία τουαλετών, νιπτήρων και άλλων ειδών υδραυλικών εγκαταστάσεων.

«Αυτό θα τους κοστίσει ακριβά. Μου φαίνεται ότι [τις τουαλέτες] θα τις χρειαστούν εκείνοι (οι Ευρωπαίοι) στην κατάσταση που βρίσκονται και αν συνεχίσουν αυτή την πολιτική απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακόμα, σχολιάζοντας δηλώσεις που έκανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τις Βρυξέλλες για την πιθανότητα να αποκτήσει η Ουκρανία πυραύλους Tomahawk, ο Β.Πούτιν έκανε λόγο για απόπειρα «σοβαρής κλιμάκωσης» που δεν θα μείνει αναπάντητη.

«Πρόκειται για μια απόπειρα κλιμάκωσης. Αλλά αν τέτοια όπλα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος, η αντίδραση θα είναι πολύ σοβαρή, αν όχι συντριπτική. Ας το σκεφτούν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.