
Βίντεο που δημοσιεύθηκε δείχνει τον υπουργό Υγείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ να πιάνει με τα γυμνά χέρια του δύο μικρά φίδια και να τα απομακρύνει από το σπίτι του συνεργάτη του Μεχμέτ Οζ.
«Η Τσέριλ μου ζητά να απομακρύνω δύο φίδια Black Racers», έγραψε ο υπουργός Κένεντι, αναφερόμενος προφανώς στη σύζυγό του, την ηθοποιό Τσέριλ Χάινς που φαίνεται να ήταν μαζί του στη Φλόριντα.
Σύμφωνα με την National Park Service, τα Black Racers είναι «μη δηλητηριώδη και ακίνδυνα για τους ανθρώπους φίδια, αρκεί να μην τα ενοχλεί κανείς».
Cheryl cheerleads the removal of a pair of Black Racers from Dr Oz’s patio. pic.twitter.com/A0iiRzOeIF
— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) May 26, 2026
Στο βίντεο, που δημοσίευσε ο Κένεντι την Τρίτη, ακούγεται μία γυναίκα να λέει: «Bobby, σε παρακαλώ». Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ σηκώνει τα φίδια μπροστά στην κάμερα και παρόλο που αυτά είναι επιθετικά και τον δαγκώνουν, εκείνος χαμογελάει.
Η «Florida Fish and Wildlife Conservation Commission» προειδοποίησε πρόσφατα τους πολίτες να αποφεύγουν τα φίδια, καθώς είναι πιο «δραστήρια» την άνοιξη.
«Κρατήστε απόσταση ασφαλείας από τα φίδια και θαυμάστε τα από μακριά. Αντισταθείτε στην παρόρμηση να τα πιάσετε — ακόμη και τα μη δηλητηριώδη φίδια μπορούν να προκαλέσουν δυνατό δάγκωμα», ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτηση στο Facebook.
Πρόκειται για το τελευταίο από τα πολλά επεισόδια του RFK Jr. με το ζωικό βασίλειο.
Τον Απρίλιο, στο δέχθηκε ερωτήσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με αναφορές ότι είχε κόψει τα γεννητικά όργανα ενός νεκρού ρακούν που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είχε επίσης δεχθεί επικρίσεις πριν από δύο χρόνια από περιβαλλοντικές οργανώσεις για ισχυρισμό ότι κάποτε αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο μια νεκρή φάλαινα που είχε ξεβραστεί στην ακτή, ώστε να τη μεταφέρει στην οροφή του οχήματός του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.