Αυτό με τον μεταμφιεσμένο «Καποδίστρια» που παρέλασε κανονικά απέδειξε ότι «δεν υπάρχει πάτος»...

Άλις Βάιντελ: «Ο Ζελένσκι εκβιάζει την Ευρώπη και εμείς του στέλνουμε δισεκατομμύρια!»

AfD: «Στηρίζουμε ένα διεφθαρμένο καθεστώς που επιτίθεται σε υποδομές της ΕΕ»

Άλις Βάιντελ: «Ο Ζελένσκι  εκβιάζει την Ευρώπη και εμείς του στέλνουμε δισεκατομμύρια!»

Σε ομιλία της η επικεφαλής του AfD, Άλις Βάιντελ, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Σολτς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας τες για τυφλή στήριξη στο Κίεβο εις βάρος των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Βάιντελ έθεσε τρία κρίσιμα σημεία:

Χρηματοδότηση της Διαφθοράς: Κατήγγειλε ότι δισεκατομμύρια ευρώ φορολογουμένων στέλνονται σε ένα από τα πιο διεφθαρμένα καθεστώτα στον κόσμο, ενισχύοντας έναν πόλεμο που, όπως είπε, «δεν είναι και δνε ήταν ποτέ δικός μας».

Εκβιασμοί και Απειλές: Η ηγέτιδα του AfD υποστήριξε ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν διστάζει να εκβιάζει και να απειλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ όταν δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά του.

Επίθεση σε Υποδομές: Η πιο σοβαρή κατηγορία αφορά τη «φυσική επίθεση σε ζωτικές υποδομές εντός της ΕΕ». Παρόλο που δεν κατονόμασε τον Nord Stream, η αναφορά της είναι σαφής: η Ουκρανία κατηγορείται ότι πλήττει την ενεργειακή ασφάλεια της ίδιας της Ευρώπης που την τροφοδοτεί.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 22 Μαρτίου

στη Ρηνανία-Παλατινάτο το AfD διπλασίασε τα ποσοστά από το 8,3% πο είχε λάβει το 2021 σε 19,5%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ το κόμμα σε κρατίδιο της Δυτικής Γερμανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.