ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Ψήφισε ο Ε.Μακρόν – Στις 21:00 τα exit polls

Στις 9 ώρα Ελλάδος, τα exit poll αναμένεται να κάνουν τις εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Ψήφισε ο Ε.Μακρόν – Στις 21:00 τα exit polls

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για τον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Στις 9 ώρα Ελλάδος, τα exit poll αναμένεται να κάνουν τις εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα που θεωρείται κρίσιμο για την πενταετή προεδρική θητεία του Μακρόν.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 08.00 (ώρα Γαλλίας· 09.00 ώρα Ελλάδας) και οι περισσότερες κλείνουν στις 18.00 (ώρα Γαλλίας), με εξαίρεση αυτές των μεγάλων πόλεων, που θα κλείσουν δυο ώρες αργότερα. Τα μέσα ενημέρωσης επιτρέπεται να δημοσιοποιήσουν εκτιμήσεις για την κατανομή των εδρών μετά το κλείσιμο της τελευταίας κάλπης.

Ο Γάλλος πρόεδρος άσκησε πριν λίγο το εκλογικό του δικαίωμα καλώντας τους ψηφοφόρους να κάνουν «τη δημοκρατία ζωντανή».

«Όπως τα εκατομμύρια Γάλλων ανδρών και γυναικών που αναμένονται στα εκλογικά τμήματα σήμερα, ψήφισα. Ευχαριστώ όλους όσους επέτρεψαν να διεξαχθεί η ψηφοφορία: κρατάτε τη δημοκρατία μας ζωντανή» ανήρτησε ο Μακρόν στο twitter.

Στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια έναν από τους δυο υποψήφιους βουλευτές που ήλθαν στον πρώτο γύρο, πρώτοι σε ψήφους. Υπάρχουν όμως και οκτώ εκλογικές περιφέρειες όπου οι υποψήφιοι είναι τρεις, ενώ σε πέντε άλλες οι βουλευτές εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών εμφανίζουν την παράταξη του προέδρου Μακρόν να τείνει προς την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Παρόλα αυτά, αυτή δεν είναι εξασφαλισμένη. Υπάρχει η πιθανότητα να μην εκλέξει 289 βουλευτές στο σύνολο των 577 της Εθνοσυνέλευσης.

25851804
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμμαχία των κομμάτων της αριστεράς φέρεται να οδεύει να καταλάβει τη δεύτερη θέση κερδίζοντας περί τις 200 έδρες, πολύ λιγότερες από τις 289 που θα επέτρεπαν στον αρχηγό της Ζαν-Λικ Μελανσόν να «εκλεγεί» –ακριβέστερα, να οριστεί από τον κ. Μακρόν– νέος πρωθυπουργός.

25851854
25851748
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.