ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: Ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης με χρήση Στρατού εν όψει ταραχών λόγω της κρίσης που προκαλεί η Ουκρανία (upd)

2.000 στρατιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν για την υποστήριξη διαφόρων υπηρεσιών

Βρετανία: Ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης με χρήση Στρατού εν όψει ταραχών λόγω της κρίσης που προκαλεί η Ουκρανία (upd)

Ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε σήμερα ότι «θα «ήταν άδικο για να συνδικάτα στη Βρετανία να διαταράξουν τις ζωές των πολιτών μέσα στις γιορτές με απεργίες στον δημόσιο τομέα».

Ο Ζαχάουι επιβεβαίωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για να περιορίσει τις συνέπειες τυχόν απεργιών την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν τη χρήση του βρετανικού στρατού, και δεν αποκλείεται στελέχη του να κληθούν να οδηγήσουν ασθενοφόρα ή να ενισχύσουν την προστασία των συνόρων, σημείωσε ο κ. Ζαχάουι.

Πιστεύετε ότι τα νυν τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης είναι:

  • Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση (2%, 426 Votes)
  • Μερικώς εξαρτώμενα (3%, 708 Votes)
  • Πλήρως εξαρτώμενα (57%, 14.821 Votes)
  • Δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση πλέον (38%, 9.913 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.868

Loading ... Loading ...

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, χιλιάδες εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους αναμένεται να απεργήσουν αυτόν τον μήνα, καθώς παραμένουν ανεπίλυτα αιτήματά τους ως προς τον μισθό και τις συνθήκες εργασίας. Ορισμένα συνδικάτα ζητούν οι απολαβές των μελών τους να προσαρμοστούν ώστε να συμβαδίζουν με το κόστος ζωής που έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες λόγω των αυξανόμενων τιμών στους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων. Μερικές από τις απεργίες που έχουν προαναγγελθεί και αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των Βρετανών είναι από ενώσεις εργαζομένων στο εθνικό σύστημα υγείας, στους σιδηρόδρομους και την ταχυδρομική υπηρεσία Royal Mail.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου τι κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις απεργίες, ο Ζαχάουι μίλησε για σχέδια έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση 2.000 στρατιωτών και δημοσίων υπαλλήλων για την υποστήριξη διαφόρων υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένης της Συνοριακής Δύναμης που προστατεύει με ελέγχους τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.