ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χρονιά εκλογών το 2024 σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ινδία που θα κρίνουν τις παγκόσμιες εξελίξεις

Έρχονται εκλογές σε 76 χώρες στον κόσμο

Χρονιά εκλογών το 2024 σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ινδία που θα κρίνουν τις παγκόσμιες εξελίξεις

Ο μισός πλανήτης θα πάει στις κάλπες το 2024 με 76 χώρες να έχουν προγραμματίσει για το επόμενο δωδεκάμηνο βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές που θα δρομολογήσουν μεγάλες αλλαγές ειδικά αν σκεφτούμε ότι θα πραγματοποιηθούν σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία και Ινδία και ή θα επιβεβαιώσουν το status quo ή θα δούμε ανατροπές.

Με περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ψηφοφόρους να καλούνται τη χρονιά που έρχεται στις κάλπες το ενδιαφέρον εστιάζεται στις σημαντικότερες εκλογές.

ΗΠΑ: Νέο ντέρμπι Τραμπ – Μπάιντεν;

Στις 5 Νοεμβρίου του 2024 δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρό τους ή θα διατηρήσουν στον Λευκό Οίκο τον Τζο Μπάιντεν για άλλα τέσσερα χρόνια μέχρι την ηλικία των 86 ετών.

Απανωτές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων θεωρεί τον επιρρεπή στις γκάφες Μπάιντεν πολύ ηλικιωμένο για να κρατά στα χέρια του τα ηνία της χώρας, και ο αντίπαλός του, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αν και στα 77 του δείχνει να είναι στην καλύτερη του πολιτική φόρμα.

Ο Τραμπ εισέρχεται στην κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών ως το ξεκάθαρο φαβορί την ίδια στιγμή που η εκστρατεία του Μπάιντεν υπέστη πλήγμα πρόσφατα μετά την απόφαση της ελεγχόμενης από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλής των Αντιπροσώπων να ξεκινήσει επίσημη έρευνα με το ερωτηματικό της παραπομπής εις βάρος του για το αν επωφελήθηκε παράνομα από τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του 53χρονου γιου του Χάντερ Μπάιντεν στο εξωτερικό στο διάστημα που ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Τυχόν εκλογή του Ν.Τραμπ για πολλούς στις ΗΠΑ σημαίνει στροφή στην επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων στην αμερικανική κοινωνία και διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας εκ νέου με αναγνώριση όμως και των άλλων πόλων.

Ρωσία: O Πούτιν βάζει πλώρη για νέα εξαετή θητεία

Με ανεβασμένο το ηθικό του καθώς οι δυνάμεις του στην Ουκρανία καταφέρνουν και επικρατούν στα μέτωπα μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα διεκδικήσει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία μια παράταση κατά έξι χρόνια της 24ετούς εξουσίας του.

Στις 8 Δεκεμβρίου ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα είναι για πέμπτη φορά υποψήφιος προκειμένου να παραμείνει στο Κρεμλίνο μέχρι το 2030 με την επανεκλογή του Ρώσου προέδρου να θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Ινδία: Τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία για τον Μόντι;

Στην Ινδία – ή Μπαράτ, όπως θέλει να τη μετονομάσει ο πρωθυπουργός της – σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ψηφοφόροι θα κληθούν στις κάλπες στις εκλογές του ερχόμενου Απριλίου – Μαϊου, με το κυβερνών BJP του Ναρέντρα Μόντι, το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στον κόσμο με περισσότερα από 180 εκατομμύρια μέλη, να διεκδικεί μια τρίτη θητεία.

Η πολιτική καριέρα του Μόντι και η επιτυχία του, σύμφωνα με τους επικριτές του, έχουν βασιστεί στην υποστήριξη των άνω του ενός δισεκατομμυρίου Ινδουιστών της χώρας και την υπομόχλευση της εχθρότητας κατά της μεγάλης μουσουλμανικής μειονότητας της Ινδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά την καταστολή των πολιτικών ελευθεριών επί των ημερών του, ο Μόντι κατεβαίνει στις εκλογές ως ξεκάθαρο φαβορί με τους υποστηρικτές του να του πιστώνουν ότι ενίσχυσε τη θέση της Ινδίας στην παγκόσμια σκακιέρα ειδικά μετά την εξεσφάλιση ειδικών συμφωνιών με την Μόσχα στην εισαγωγή πετρελαίου που ενίσχυσε την οικονομική θέση της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.