ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας: «Θα υπάρξουν αντίποινα αν η ΕΕ κατασχέσει δεσμευμένους ρωσικούς πόρους»

Στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε η «δημιουργία ομάδας εργασίας» για τη χρήση παγωμένων και ακινητοποιημένων ρωσικών πόρων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας»

Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας: «Θα υπάρξουν αντίποινα αν η ΕΕ κατασχέσει δεσμευμένους ρωσικούς πόρους»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο διεμήνυσε χθες Πέμπτη ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε μέτρα αντιποίνων εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να προχωρήσει στην κατάσχεση πόρων φυσικών και νομικών προσώπων που έχει δεσμεύσει, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο κ. Γκρούσκο επέμεινε στο ότι η Μόσχα εννοεί να λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά της» εάν η ΕΕ αποφασίσει κάτι τέτοιο και προχωρήσει.

Χαρακτήρισε τις δυνητικές κατασχέσεις «απόλυτα παράνομες» και πρόσθεσε ότι αρκετές χώρες αμφιβάλλουν για το εάν και κατά πόσον η κίνηση θα ήταν συμβατή με τους διεθνείς κανόνες.

Στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε προχθές Τετάρτη η «δημιουργία ad hoc ομάδας εργασίας για τη χρήση παγωμένων και ακινητοποιημένων ρωσικών πόρων προκειμένου να υποστηριχθεί η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέσω Twitter.

Την ίδια ημέρα ωστόσο, το ελβετικό ομοσπονδιακό συμβούλιο ανακοίνωνε πως «ομάδα εργασίας» υπό την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης «συμπέρανε πως η κατάσχεση πόρων Ρώσων ιδιωτών θα ήταν αντίθετη στο ομοσπονδιακό σύνταγμα και την (…) έννομη τάξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.