ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζ.Μελανσόν: «Μην δώσετε ούτε μία ψήφο στη Λε Πεν στον δεύτερο γύρο»

Ο υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς κατέκτησε την 3η θέση στις σημερινές εκλογές με ποσοστό περίπου 20%

Ζ.Μελανσόν: «Μην δώσετε ούτε μία ψήφο στη Λε Πεν στον δεύτερο γύρο»

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης προς τον Εμανουέλ Μακρόν έστειλε ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους του, στον δεύτερο γύρο, να μην ψηφίσουν την Μαρίν Λε Πεν.

Με τις δηλώσεις του, ο Μελανσόν, που θα διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή στον επόμενο γύρο, δείχνει ξεκάθαρα την αντίθεσή στην πολιτική της Λε Πεν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μην δώσετε ούτε μία ψήφο στη Λε Πεν, στον δεύτερο γύρο»

Έχοντας καταλάβει την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 20%, υποσχέθηκε ότι θα εξακολουθήσει να δίνει μάχες.

Τα ποσοστά

Λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, τα βασικότερα exit polls δείχνουν σαφές προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν που θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας με αντίπαλο την Μαρίν Λεπέν.

Το exit poll της Le Figaro δείχνει σαφές προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν με 28,6% έναντι 24,4% της Μαρίν Λεπέν.

Το αναθεωρημένο exit poll της Ipsos δίνει ποσοστό 28,5% στον Εμανουέλ Μακρόν και 23,6% στην Μαρίν Λεπέν.

Το γκάλοπ της εφημερίδας Le Monde δείχνει και αυτό μονομαχία του Εμανουέλ Μακρόν με την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει 28,1% και η Μαρίν Λεπέν 23,3%. Στην τρίτη θέση αναδεικνύεται ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Τα γκάλοπ TF1 και Antenne 2

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20%.

Αντιστοίχως, σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3% και ο Μελανσόν 20%.

Σύμφωνα με άλλο exit poll της βελγικής εφημερίδας La Libre, στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων στις 24 Απριλίου περνούν ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με 24,7% και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν με ποσοστό 23,5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε λίγα λεπτά αναμένονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για τις επιλογές των 48,7 εκατ. Γάλλων και Γαλλίδων ψηφοφόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.