ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζ.Μπολσονάρου: «Θα αποδεχθώ την ήττα στις εκλογές αν δεν γίνει κάτι αφύσικο στην ψηφοφορία»

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha έφερε τον Λούλα να προηγείται με ως προς την πρόθεση ψήφου με 49%

Ζ.Μπολσονάρου: «Θα αποδεχθώ την ήττα στις εκλογές αν δεν γίνει κάτι αφύσικο στην ψηφοφορία»

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει την πιθανή ήττα του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, υπό τον όρο πως δεν θα παρατηρηθεί «τίποτα αφύσικο» στην ψηφοφορία.

«Όλος ο κόσμος λέει πως η αποδοχή μου (σ.σ. από τους πολίτες) είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του αντιπάλου μου (σ.σ. του κεντροαριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα). Αλλά ας το αφήσουμε στις κάλπες… ας το αφήσουμε στην επιτροπή εκλογικής διαφάνειας», είπε ο δεξιός απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο SBT εάν θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα σε περίπτωση ήττας στην αναμέτρηση της 30ής Οκτωβρίου, καθώς έχει αμφισβητήσει συχνά την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας.

«Αν η επιτροπή διαφάνειας, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι ένοπλες δυνάμεις, δεν διαπιστώσει πως έγινε τίποτα αφύσικο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσω το αποτέλεσμα των εκλογών», πρόσθεσε ο Μπολσονάρου, ο οποίος επί μήνες ενόψει των εκλογών, είχε μιλήσει επανειλημμένα περί «νοθείας» μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας που χρησιμοποιείται στη Βραζιλία.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha έφερε τον Λούλα να προηγείται με ως προς την πρόθεση ψήφου με 49%, αλλά τον Μπολσονάρου να ανεβαίνει στο 45% (+1), κάτι που υπονοεί ότι μπορεί ακόμη και να τον έχει ισοφαρίσει (στο 47%), δεδομένου ότι το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας ήταν ±2%. Το 1% του δείγματος δήλωσε αναποφάσιστο, το 4% ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μπολσονάρου χθες προβλήθηκε αντί του δεύτερου ντιμπέιτ των δύο αντιπάλων στον δεύτερο γύρο. Ο Λούλα αποφάσισε να μη συμμετάσχει λόγω «ασυμβατότητας με το χρονοδιάγραμμα της εκστρατείας του», ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.