ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δικαστική διαμάχη της Amazon με γονείς που καταγγέλλουν ότι η εταιρεία «βοήθησε» τα παιδιά τους να αυτοκτονήσουν

Κατηγορούν την εταιρεία ότι πουλάει «σετ αυτοκτονίας»

Δικαστική διαμάχη της Amazon με γονείς που καταγγέλλουν ότι η εταιρεία «βοήθησε» τα παιδιά τους να αυτοκτονήσουν

Μήνυση στις οικογένειες δύο εφήβων που υποστηρίζουν ότι η εταιρεία βοήθησε και επέτρεψε στα δύο παιδιά να αυτοκτονήσουν καθώς τους πούλησε νιτρικό νάτριο, υπέβαλε η Amazon.

Τα δύο συμβάντα σημειώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και στις 7 Ιανουαρίου 2021. Και τα δύο παιδιά, ηλικίας 16 και 17 ετών, χρησιμοποίησαν νιτρικό νάτριο που πωλούνταν από την Loudwolf. Πρόκειται για χημική ουσία που χρησιμοποιείται για συντήρηση τροφίμων, αλλά εάν ληφθεί σε αρκετά μεγάλες ποσότητες τότε μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένο προϊόν είναι ιδιαίτερα ισχυρό με τη συγκέντρωση της καθαρότητάς του να φτάνει το 99%. Παράλληλα, συζητήσεις για το εν λόγω προϊόν λαμβάνουν χώρα σε διαδικτυακά φόρουμ όπου πραγματοποιούνται συνομιλίες για αυτοκτονίες. Ακόμη, το προϊόν εμφανίζεται στον ιστότοπο Sanctioned Suicide, όπου οι άνθρωποι μοιράζονται συμβουλές για το πώς να αυτοκτονήσουν.

Πάντως το νιτρικό νάτριο της Loudwolf αφαιρέθηκε από το Amazon μετά από παρέμβαση του FDA.

Ωστόσο, οι οικογένειες των δύο εφήβων αναφέρουν ότι η Amazon γνώριζε πόσο επικίνδυνο ήταν πολύ νωρίτερα, αλλά συνέχισε να το πουλάει για κέρδος. Ακόμη, κατηγορούν την εταιρεία ότι πουλάει «σετ αυτοκτονίας» μέσω του αλγόριθμού της που στοχεύει πελάτες με άλλα σχετικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, στους ανθρώπους που είδαν «νιτρικό νάτριο» στον ιστότοπο, προβλήθηκαν επίσης διαφημίσεις για ένα δισκίο ανακούφισης από οξύ, το οποίο μπορεί να προσφέρει «εμετό που σώζει ζωές» μετά την κατάποση της χημικής ουσίας, αλλά και ένα βιβλίο αυτοκτονίας.

Οι δικηγόροι των δύο οικογενειών λένε ότι η Amazon θα έπρεπε να είχε επίγνωση της τάσης και ότι συνεχίζοντας να πουλά το προϊόν, βοήθησαν στο θάνατο δύο εφήβων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Amazon πουλάει ένα προϊόν που είναι τόσο θανατηφόρο όσο το κυάνιο», τόνισαν χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.