ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δολοφονία Τουπάκ Σακούρ: «Η υπόθεση δεν έχει κλείσει για μένα» δήλωσε ο αδελφός του

«Επιδιώκουμε πραγματική δικαιοσύνη, σε όλα τα μέτωπα»

Δολοφονία Τουπάκ Σακούρ: «Η υπόθεση δεν έχει κλείσει για μένα» δήλωσε ο αδελφός του

Στα χέρια των Αρχών του Λας Βέγκας βρίσκεται ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του ράπερ Τούπακ Σακούρ το 1996, μια υπόθεση που παραμένει άλυτη ως σήμερα.

Η δολοφονία του ταλαντούχου, πολυβραβευμένου ράπερ, μόλις στα 25 του, είχε σοκάρει την αμερικανική κοινωνία και συνεχίζει να αποτελεί αίνιγμα.

Ο άνδρας, που ονομάζεται Ντουέιν Ντέιβις, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής. Αργότερα έγινε γνωστό ότι σώμα ενόρκων της Νεβάδας άσκησε δίωξη στον Ντέιβις, που αντιμετωπίζει μία κατηγορία για ανθρωποκτονία με φονικό όπλο.

Ο αδελφός του Τουπάκ Σακούρ είναι ικανοποιημένος που έγινε επιτέλους μια σύλληψη για τη δολοφονία του ράπερ μετά από τόσα χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει η έρευνα στα μάτια του.

Ο αδελφός του θρυλικού ράπερ, Μοπρίμ Σακούρ, μίλησε στο TMZ σχετικά με τη σύλληψη του Ντουέιν Κιθ Ντέιβις ή αλλιώς «Κιφ Ντι» σε σχέση με τη δολοφονία του ράπερ και το γεγονός ότι αναμοχλεύει το τραύμα της δολοφονίας.

Ο Ντουέιν Κιθ Ντέιβις συνελήφθη την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λας Βέγκας, αφού το σώμα ενόρκων του απήγγειλε κατηγορίες για φόνο με χρήση θανατηφόρου όπλου, με την προσθήκη συμμορίας.

Ο Σακούρ ανέφερε ότι μια σύλληψη δεν σημαίνει ότι υπάρχει πλέον δικαιοσύνη για τον θάνατο του αδελφού του. Ωστόσο, υποστήριξε ότι είναι καλό που κάποιος επιτέλους λογοδοτεί για τη δολοφονία του Τουπάκ, αλλά παράλληλα περιμένει να δει αν θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, για πιθανούς συνεργούς.

Ο αδελφός του Τουπάκ απαιτεί περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο πίσω από τη διαβόητη δολοφονία του 1996, αν και οι αστυνομικοί ξεκαθάρισαν ότι το κίνητρο ήταν η εκδίκηση αφού ο Τουπάκ και η ομάδα του ξυλοκόπησαν τον ανιψιό του Ντέιβις μετά τον αγώνα με τον Μάικ Τάισον.

Ο Μοπρίμ Σακούρ δήλωσε ότι η αστυνομία του Λας Βέγκας ήρθε μόλις πρόσφατα σε επαφή με την οικογένεια του ράπερ σχετικά με την έρευνα για τη δολοφονία, αλλά ο ντετέκτιβ που επικοινώνησε πρώτος έχει από τότε συνταξιοδοτηθεί, κάτι που, σύμφωνα με τον Μοπρίμ, ήταν προβληματικό για την υπόθεση.

Η σύλληψη του Ντέιβις αποτέλεσε έκπληξη για τους Σακούρς, καθώς ο Μοπρίμ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν τους έδωσαν καμία ένδειξη ότι η σύλληψη ήταν επικείμενη.

Παρόλα αυτά, είναι μια σημαντική εξέλιξη εφόσον νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο αδελφός του ράπερ έθεσε υπό αμφισβήτηση την αστυνομική έρευνα μετά την εκτέλεση εντάλματος έρευνας από τους αστυνομικούς σχετικά με την υπόθεση.

Εντωμεταξύ, η αδελφή του Τουπάκ, Σεκιούβα, δήλωσε στο TMZ σε δήλωσή της: «Αυτή είναι αναμφίβολα μια κρίσιμη στιγμή. Η σιωπή των τελευταίων 27 ετών γύρω από αυτή την υπόθεση έχει μιλήσει δυνατά στην κοινότητά μας. Είναι σημαντικό για μένα ο κόσμος, η χώρα, η δικαιοσύνη και ο λαός μας να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα του θανάτου αυτού του ανθρώπου, του αδελφού μου, του γιου της μητέρας μου, του γιου του πατέρα μου. Η ζωή και ο θάνατός του έχουν σημασία και δεν πρέπει να μείνουν ανεξιχνίαστα ή να μην αναγνωριστούν, οπότε ναι, σήμερα είναι μια νίκη, αλλά θα επιφυλαχθώ να κρίνω μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα γεγονότα και οι νομικές διαδικασίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κατέληξε: «Έχουν εμπλακεί πολλά χέρια και παραμένουν τόσα πολλά γύρω από τη ζωή και το θάνατο του αδελφού μου Τουπάκ και της οικογένειας Σακούρ συνολικά. Επιδιώκουμε πραγματική δικαιοσύνη, σε όλα τα μέτωπα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.